Wat anderen over mij zeggen

Coaching & begeleiding met IoPT systemisch werk in Breda en online

I work in English, too  /  Naar keuze in-person of videobellen – op afstand voelbaar dichtbij. Juist nu!

Aanbevelingen

Inner-Tree | Aanbevelingen

Ik voel me nu rustiger en krachtiger, dichter bij mezelf. – Ireen

Ruim een half jaar ben ik bij Sytze in therapie geweest. In die tijd is me veel duidelijk geworden over oude stukken die nog niet verwerkt waren en heb ik veel kunnen opruimen. Door doorvoelen en erkenning van wat geweest was, kon ik dit integreren en zo meer thuiskomen bij mezelf. Ik voel me nu rustiger en krachtiger, dichter bij mezelf.
Sytze heb ik ervaren als heel deskundig. Hij was invoelend, warm en empathisch, maar ook sturend, met zachte hand, als dat nodig was. Ik voelde me heel veilig bij hem, waardoor ik ook diepe emoties kon toelaten. Sytze stelde precies de goede vragen om in diepere lagen in mezelf uit te komen. Ik ben heel dankbaar dat ik dit traject bij hem ben aangegaan!

Ik voel mij vrijer en opgeruimder, blijer en zekerder. – Paula

Dank je wel, Sytze dat je een stuk met me hebt meegelopen. Je komt altijd snel tot de kern en begrijpt wat er speelt, hierdoor kon ik niet voor mezelf weglopen en heb ik mooie stappen kunnen maken. Ik heb mezelf beter leren kennen en doorzie nu mijn patronen en kan andere keuzes maken. Het heeft er voor gezorgd dat ik helder zie wat van mij is en wat van de ander. Hierdoor voel ik mij vrijer en opgeruimder, blijer en zekerder.

Ik ben zelfverzekerder over mijn kunnen en liefdevoller naar mijzelf. – B.G.

Ik kende Sytze al van zijn hulp en advies als relatie therapeut, voordat ik bij hem 1 op 1 sessies ging volgen.

Tijdens de relatie therapie heeft Sytze ons erg geholpen omdat hij ons beide enorm kon horen zonder dat wij het gevoel hadden dat ieder van ons verhaal er niet toe deed. We mochten beide zijn en mijn vrouw en ik werden daarbij behandeld alsof we een team waren en elkaar eventjes hierin verloren waren. Iets waarin we bij voorgaande gesprekken bij een andere therapeut tegen aan liepen. Hij durfde zelf ook kwetsbaar te zijn, waardoor we dichter bij het gevoel kwamen. Hij liet ons stilstaan voelen en ervaren, iets waaraan ik veel waarde hecht. Dit stuk was voor mij essentieel, want ik heb al eerder cognitieve therapie gehad waardoor alles met de brein te verklaren is zonder dat ik echt weet wat het echt met mij deed. Ik ben hier erg dankbaar voor want het brengt mij dichter bij mezelf door te durven kijken, zonder oordeel.

Vervolgens heb ik ook gekozen voor 1 op 1 therapie bij Sytze. Op het begin was dit confronterend omdat het nu alleen om mij ging. Het voelde onwennig en spannend, maar het heeft mij ook een hoop gebracht. Hij gebruikt fijne tools zoals opstellingen en resonanties, waardoor ik nog dichter bij de kern van mijn gevoel kom. Soms doodeng maar ook enorm leerzaam om te staan of te zitten en te durven voelen. Al met al heeft het mij gebracht om te ervaren, wat is van mij en wat is van een ander en wat mag ik dan bij die ander laten. Iets wat ik meeneem voor in de toekomst. Ik ben zelfverzekerder over mijn kunnen en liefdevoller naar mijzelf. En tegelijkertijd weet ik dat mijn pad nog lang niet uitgewandeld is. Als ik de handvaten weer nodig heb, weet ik Sytze te vinden.

Sytze staat naast je, helpt ervaren wat er al is én helpt ontdekken wat nog ongezien is gebleven. – P. v.d. P.

Relatieproblemen waren de aanleiding om een traject met Sytze in te gaan. De sessies brachten belangrijke elementen aan het licht die veel duidelijk maakten. Sytze staat als begeleider en ondersteuner naast je, helpt ervaren wat er al is én helpt ontdekken wat nog ongezien is gebleven. Dat doet hij onder andere met behulp van de bewustwording van lichamelijke signalen. Zodoende kan er met de zorgvuldig gevonden puzzelstukjes een richting worden ingeslagen van heling, bevrijding en ontwikkeling.

Sytze leerde me iets nieuws; de werkelijkheid achter mijn voelen. – Leonie

Ik had al heel wat geprobeerd om dat cirkeltje van verdriet, onrust en sombere gedachtes op te lossen; en dan ging het eventjes goed, maar er hoefde maar een kleine of grote verandering te zijn en daar ging ik weer… Sytze leerde me iets nieuws. Voelen, het lichaam voelen, de sensaties, de emoties en de werkelijkheid daarachter. Ik vond en vind het echt nog steeds heel spannend al heeft het al bergen verzet en durf ik steeds meer van mezelf te laten zien aan mezelf en aan mijn omgeving. Ik vertrouw meer en voel meer ruimte om het leven aan te gaan, om aanwezig te blijven en mijn wensen en verlangens voorop te zetten. Het is soms echt nog wel eens moeilijk en ik voel me ook echt nog wel eens alleen, maar ik weet beter wat ik op die momenten nodig heb en ga er al veel sneller doorheen dan een half jaar geleden. Sytze is een fijne begeleider die je helemaal in je waarde laat en tegelijkertijd soms even prikt om je weer wat stappen verder te helpen. Dankjewel voor het proces Sytze en tot snel!

Stiltes bij Sytze zijn gebeurtenissen van formaat. – P.G.

Een liefdevolle, maar complexe relatie was aanleiding om bij Sytze aan te kloppen. De gesprekken met en analyses van hem hebben mij helderheid verschaft. Dat deed Sytze door zijn open, compassievolle luisterhouding, zinvolle verbinding tussen theorie en praktijk, milde directheid. En vooral ook door niet te veel te praten. Stiltes bij Sytze zijn gebeurtenissen van formaat. Ik ben hem zeer dankbaar.

Ik kon terug gaan naar waar ik zelf niet heen kon; ik heb mijn leven terug. – Gab

De grote reis naar mezelf en terugvinden wat ik onderweg verloren was. Opgestapelde trauma’s die ik jarenlang in stilte en onaantastbaar mee droeg. Sytze gaf mij de ruimte om vanuit een veilige en open setting terug te gaan naar waar ik zelf niet heen kon. Vanuit overleven naar voelen, aanraken en het verdriet toelaten. In verbinding staan met mijn innerlijke kind, erkenning geven aan dat meisje wat ergens besloot om voorgoed te zwijgen en achter een verstikkend masker probeerde om de wereld te overzien. Het was een verademing om onveroordeeld mijn verhaal te kunnen doen waarbij Sytze steeds weer zorgde voor rust en veiligheid. Nooit kunnen bedenken dat ik aan het einde van deze reis los kon laten wat zo heel erg bij mij hoorde, dwars door alles heen kon gaan en daar vond wat ik zo ontzettend had gemist: mezelf , precies goed zoals ik ben en mag zijn. Een liefdevolle en absoluut waardevolle ervaring die ik ondanks alle tranen, de intens fysieke reacties en worstelingen niet had willen missen! Dank je wel Sytze, voor het mee reizen en je betrokken begeleiding!

Sytze heeft mij geleerd om van mezelf te houden, waardoor ik open sta voor liefde van anderen. – Jocelyn

Toen de relatie tussen mijn vrouw en mij het dieptepunt had bereikt, besloten we om samen naar Sytze te gaan. Niet alleen omdat we elkaar niks meer gunden; vooral omdat we onszelf niets meer gunden. Ik ken Sytze van individuele sessies en vond het spannend om samen met mijn vrouw te komen. Omdat we beide zo verschillend zijn en dus allebei een andere aanpak vergen, wist ik niet of de therapie ging werken. Echter was de aanpak van Sytze heel fijn. Hij wist precies hoe hij mijn stukken moest aanpakken waardoor ik meer ruimte kreeg om mijn verhaal te doen. Juist omdat mijn vrouw hier bij was, kregen we meer begrip voor elkaar. Het verhaal van de ander mocht er zijn.

Sytze is een prettige therapeut die je dingen laat inzien en je naar de kern van het probleem brengt. Iemand die je letterlijk stil zet, ruimte geeft om te voelen in plaats van te vertellen. Sytze heeft mij geleerd om van mezelf te houden, waardoor ik open sta voor liefde van andere.

Ik heb weer regie over mijn leven en voel me een stuk vrijer. – Karin

Na een zware nekoperatie en de daaropvolgende revalidatie liep ik zowel privé als op mijn werk tegen mijn (terugkerende) beperkende overtuigingen aan en ontdekte ik dat ik mijn grenzen niet goed aangeef en bewaak. Hoewel ik soms wat overdonderd werd door de directheid van Sytze, zorgde diezelfde directheid voor inzichten (op diepere lagen) en leerde ik anders kijken naar en omgaan met situaties. Ik heb weer regie over mijn leven en voel me een stuk vrijer.

Sytze is een pragmatische (ervarings)coach die me inzicht gaf in de wijze waarop ik de dingen doe zoals ik doe (deed). – Timo

'Allemaal leuk en aardig zo’n carrièreswitch, maar hoe pak ik dat aan? Kan ik het wel? Is het nou wel verstandig?’ Met die overpeinzingen klopte ik medio 2018 aan bij Sytze. Ik vind Sytze een pragmatische (ervarings)coach. Hij beschikt over brede kennis op het gebied van coaching en therapie. In die periode kreeg ik meer inzicht in de wijze waarop ik de dingen doe zoals ik doe(deed). Inmiddels sta ik met mijn voeten in de (onderwijs)klei en dat bevalt me uitstekend.

Sytze heeft mij uiterst fijngevoelig begeleid en deed mij steeds weer mijn illusies inzien. – Bauke

In een sessie van een uur heeft Sytze door middel van een korte intake en een uitgebreide opstelling mij uiterst fijngevoelig begeleid. Ik heb daardoor in een situatie waarmee ik al geruime tijd worstel een hele grote stap kunnen maken. Ter plekke en ook in de tijd daarna is mij daardoor weer veel duidelijker geworden over mezelf. En werkt nog steeds door want heeft mij een nieuw sleutelelement over mezelf opgeleverd. Wat mij vooral opviel was het op uiterst respectvolle wijze doorvragen van Sytze en soms ook gewoon het recht voor de raap uitten dat ik een ‘sociaal wenselijk’ antwoord aan het geven was. Steeds weer de illusie die ik (vooral mezelf) voorhield herkende en heel effectief daar doorheen wist te prikken en mij die illusie ook deed inzien. Mijn weerstanden, verdedigingspatronen wist te omzeilen. Deze aanpak heb ik als heel prettig ervaren en heeft mij grote helderheid gebracht in mijn vraagstuk. Sytze, grote dank voor de prettige persoon en doortastende coach die je bent.

Sytze trok doortastend, liefdevol en professioneel een sluier voor mijn ogen weg. – Ben

Het was op het prachtige 2018 Wildeman Festival dat ik vaak geraakt werd maar de diepere herkomst van de emoties niet begreep. Sytze heeft me in een korte sessie inzicht gegeven in mijn emotionele geschiedenis, de overlevingsstrategieën die ik ontwikkeld heb, hoe ik mijn weg in het leven gebaand heb en welk gemis en oude pijn zo makkelijk aangeraakt worden. Hij trok een sluier voor mijn ogen weg. Doortastend, liefdevol en professioneel. En zijn ondersteuning verwarde me niet maar bracht rust.

Ik voel me nu veel meer de man in mijn relatie; ik zoek minder bevestiging en kom meer voor mijzelf op zonder dat ik anderen tekort doe. – Anton

Mijn probleem was niet eenduidig. Ondanks dat ik bezig was geweest met persoonlijke ontwikkeling, liep mijn relatie niet lekker en was ik mij niet bewust dat ik veel oud verdriet nooit goed had verwerkt. Ik liep vast.
Ik heb mij tot Sytze gewend en we zijn samen een traject ingegaan. Lang niet altijd leuk of makkelijk. En op het moment dat ik klaar dacht te zijn, beleefde ik alsnog een doorbraak. Sytze bedankt, want jij had het geduld om mij te begeleiden voor zolang het nodig was.
Ik voel me nu veel meer de man in mijn relatie. Ik zoek minder bevestiging en kom meer voor mijzelf op zonder dat ik anderen tekort doe.

Ik voel me nu meer verbonden met mezelf en heb rust over een tot dan toe moeizame relatie gekregen, iets wat me heel veel waard is. – Tony

Sytze kan ik het best omschrijven als een gepassioneerde, geïnteresseerde coach. Hij zorgt voor een veilige omgeving waardoor ik meteen goed in mijn gevoel kon zitten. Door me in een opstelling te zetten kon ik zicht krijgen op hoe ik reageer en waarom ik dat doe.
Door een aantal diepe “aha”-ervaringen heb ik alternatieve strategieën kunnen ontdekken die me helpen om prettigere ervaringen te hebben in de toekomst zonder te blokkeren. Ik voel me nu meer verbonden met mezelf en heb rust over een tot dan toe moeizame relatie gekregen, iets wat me heel veel waard is.
Juist door de hele dag te werken samen met Sytze kon ik deze stappen zetten.

Sytze houdt als coach niet op mens te zijn; zonder hem had ik nu niet gestaan waar ik nu sta. – C.S.

Sytze is een bijzonder dedicated coach. Mens. Als coach houdt hij niet op mens te zijn. Zonder hem had ik nu niet gestaan waar ik nu sta. Het belangrijkste wat ik van hem heb geleerd is mijn emoties te aanvaarden, ermee te werken, als integraal deel van mezelf. Letterlijk de tijd te nemen voor mezelf. Mijn lichaam weer te gaan voelen waar het verstard was. Hij voelde of zag in de sessie waar ik klem zat en wist me daar bewust van te maken, het onderwerp werd vaak meteen uitgediept. En dat gaf mij handvatten om een volgende keer zelf ermee verder te kunnen. Ik raad Sytze zeker aan!

Jij hebt de kracht om buiten te box te denken en doen, heel direct op situaties in kan spelen. – T. vd Z.

Jij hebt de kracht om buiten te box te denken en doen, heel direct op situaties in kan spelen...dat kan niet iedereen...dat is echt bijzonder, omdat je al heel lang in dit veld actief bent, veel levenservaring hebt en bent wie je bent… en kom je altijd weer verrassend uit de hoek.

Sytze kan de vraagstelling snel concreet maken en onverwachte puzzelstukjes tevoorschijn ‘toveren’. – Diederik

Sytze kan de vraagstelling snel concreet maken. Met een to-the-point benadering weet Sytze onverwachte puzzelstukjes tevoorschijn 'te toveren'. Altijd verrassend!

Elke sessie had ik het gevoel dat het precies paste bij dat wat ik nodig had. – Anita

Ik heb prachtige sessies gehad. Iedere keer liet je mij op een andere manier mezelf ervaren, voelen en ontdekken. En elke sessie had ik het gevoel dat het precies paste bij dat wat ik nodig had. Zoals muzieknoten horen bij een instrument wist jij iedere keer een nieuw inzicht naar boven te halen. Heel prettig en heel natuurlijk. Het was bijzonder om te ervaren en te voelen dat er steeds meer stukjes op hun plaats vielen.
Bedankt voor de fijne sessies.

Ik heb meer vertrouwen in mijn kunnen; ik heb een groter inzicht gekregen in mijn emoties waardoor er meer stroomt! – E.H.

Mijn sessies bij Sytze waren en zijn voor mij een bron van inspiratie. Ze zorgden voor een oase van rust, alles laten zijn, en ervaren.
Ik heb meer vertrouwen in mijn kunnen. Ik heb een groter inzicht gekregen in mijn emoties en de daaropvolgende reacties, waardoor er meer stroomt! Sytze zag er op toe dat ik geen slachtoffer bleef, maar creëerde een toename van mijn draagkracht door ieders eigen verantwoordelijkheid aan te geven.
Sytze heeft naar mijn idee een juiste professionele en persoonlijke balans in zijn manier van handelen. Hierdoor heeft Sytze een zeer toegankelijke houding, waarbij Sytze het vermogen heeft je stil te laten worden, en in het NU brengt.
Sytze is flexibel en streeft naar tevredenheid. Hij luistert aandachtig, en selecteert informatie die relevant is om mij een stap vooruit te laten zetten. Hij is iemand die betrokken is bij mijn gevoelswereld, en weet het ook een kader te geven zodat er voor mij overzicht ontstaat op mijn probleem en mijn groeirichting.
Daarom beveel ik Sytze aan.

Sytze is een coach in optima forma; hij beheerst de kunst van het luisteren en begeleidt je bij het zelf ontdekken. – Wout

Sytze is een coach in optima forma. Hij beheerst de kunst van het luisteren en begeleidt je bij het zelf ontdekken van patronen, blokkades en valkuilen.
Zijn oefeningen en feedback hebben me enorm geholpen om in mijn dagelijks handelen mijn gevoel weer de plaats te geven die het verdient.
Ik beveel Sytze van harte aan.

De rust en de juist gestelde vragen gaven mij het gevoel “er is iemand die mij begrijpt”. – A.B.

Afgelopen jaar heb ik Sytze leren kennen via de shiatsu praktijk maar al gauw bleken mijn lichamelijke ongemakken een diepere oorzaak te hebben. Omdat ik het gevoel had dat Sytze mij goed begreep ben ik over gestapt naar counseling gesprekken.
Deze gesprekken zijn voor mij een hele openbaring geweest. De rust en de juist gestelde vragen die mij steeds weer aan het denken zetten waren voor mij het gevoel "er is iemand die mij begrijpt”. Onze gesprekken liepen vanzelf er zat geen tijdsdruk achter. Er waren veel vragen en op alle vragen kreeg ik [achteraf gezien] een logische verklaring. Sommige vragen hoefde ik niet eens zelf te stellen die had Sytze al voorzien die was steeds een stap vooruit. Het was bijna eng iemand die mij beter kende als ikzelf. En iedere keer als ik buiten stapte voelde ik mij als persoontje groeien.
Ik heb nu zoveel tips wijsheid en inzichten gekregen dat ik de hele wereld aan kan. Mocht ik toch nog een keer langs willen komen bij Sytze weet ik zeker dat de deur open staat.
Sytze bedankt voor deze persoonlijke reis, steeds begeleidend de goede weg opsturend als een goede vriend.

Met een ongelofelijke betrokkenheid professionele afstand houden; heel knap! – C.M.

Met een ongelofelijke betrokkenheid professionele afstand houden; heel knap! Daardoor blijft mijn probleem van mij; waarvoor ik zelf verantwoordelijkheid en keuzes blijf houden, dat voelt fijn; Ik bepaal wat ik doe.

Het trof me dat je zo aanwezig bent met als kenmerk dat je de stilte juist niet vult met gepraat. – I.D.

Het trof me dat je in je manier van werken zo aanwezig bent, dat voelt heel goed, en met als één van de kenmerken dat je de stilte niet vult met gepraat.

Sytze heeft bijgedragen aan het vrijer worden van mijn man waar onze relatie ook van gegroeid is! – Wilma

Mijn man heeft met regelmaat ongeveer 1 jaar bij Sytze gesprekken gevoerd. Hij ging naar hem toe omdat hij steeds bleef vastlopen in zijn functie en veel stress en frustratie ervoer. Het was hem tot dat moment nog niet gelukt om weg te gaan bij zijn werk, teveel beren op de weg en te bang voor de onzekerheid van het loslaten van het bekende.
Met Sytze is hij "op pad" gegaan en dit heeft hem veel vrijer gemaakt, hierdoor heeft hij op een gegeven moment de keuze durven maken voor een carrièreswitch. Iets waar hij al jaren naar verlangde maar nooit durfde. Hij heeft daarvoor zichzelf aan moeten kijken en zichzelf serieus moeten nemen. Dit neemt hij mee in zijn nieuwe baan en neemt hij ook mee in onze relatie.
Voor mij, als levenspartner heeft Sytze bijgedragen aan het vrijer worden van mijn man, een grote stap, waar onze relatie ook van gegroeid is!

Mijn reis werd er een van transformatie van een zelfbeeld, benaderd vanuit de wereld buiten mij (denken, streven, piekeren, oordelen, profileren, vechten) , naar een waarnemen van de wereld vanuit zelf (zijn, leven, genieten, liefhebben). – Manon

Sinds 2010 heb ik regelmatig de praktijk van Sytze bezocht. Keer op keer een bijzondere ervaring om mee te maken, hoe de behandelingen door een wederzijds afstemmen vorm krijgen. Sytze is iemand met zeer veel kennis en deskundigheid. Maar juist zijn persoonlijke aanpak, zijn openheid, liefdevolle aandacht en respect voor jou als mens maken dat hij samen met jou de juiste weg weet te bewandelen.

Mijn reis begon door een ‘burnout’. Sytze begeleidde me op stukken van mijn weg. Voordat ik met de behandelingen begon had ik last van diverse lichamelijke klachten en stevige paniekaanvallen. Een lichaam en geest die letterlijk leeg gestreden waren. Via de aandachtige (be)handelingen van Sytze leerde ik mijn aandacht via het lichaam naar binnen richten, weerstand of blokkades los te laten en me zo terug te brengen bij de kracht van mezelf, energie weer laten stromen, waardoor de balans kon ontstaan.
Mijn reis werd er een van transformatie van een zelfbeeld, benaderd vanuit de wereld buiten mij (denken, streven, piekeren, oordelen, profileren, vechten) , naar een waarnemen van de wereld vanuit zelf (zijn, leven, genieten, liefhebben).
Een onbetaalbaar bewustzijn dat mede door de behandelingen en gesprekken met Sytze tot stand is gekomen!

Op de momenten dat het nodig is om aan dit bewustzijn herinnerd te worden bezoek ik Sytze.

Dankbaar! – Een deelnemer

Wat was het weer een prachtige online Zelfresonantie workshop.
Voel me diep geraakt door wat zich ontvouwde en nog verder ontvouwen zal.
Dankbaar

Veiligheid – Karin

Ik vond het bijzonder om te mogen meemaken hoe de inzichten bij vraagsteller binnen komen. Door de professionele begeleiding van Sytze en ook de veiligheid en warmte, voelde de groep zacht en vertrouwd.
Ook als resonant ontstaat er weer meer helderheid. Prachtig proces waar ik zeker graag nog eens aan deelneem.

Wat me opviel was dat het online op elkaar afstemmen heel gemakkelijk ging. – Melanie

Ik merkte dat het werken met resonanten heel goed werkte; de vragenstellers werden vaak geraakt door wat gespiegeld werd, waardoor er een opening ontstond.
Ik merkte dat de vragenstellers steun bij Sytze zochten en ik vond dat hij daar juist op reageerde. Door er te zijn, gerust te stellen, maar ook door hen in hun kracht te zetten, zodat ze gestimuleerd werden naar hun eigen wijsheid te luisteren. Er was ook steeds een mooie afronding met veel zorg voor alle deelnemers. Heel fijn. Het voelde heel veilig in deze setting.

Er was diep verbonden gelijke waarneming bij de drie resonanten. – Linda

Het werken in deze workshop wordt gedaan vanuit grote onvoorwaardelijke universele liefde. Bij beide vraagstellers was er een diepe connectie tussen de drie resonanten. Hierdoor ontstond een zeer diepe laag van mee-voelen en openden zich vroegkinderlijke ervaringen die hadden geleid tot bescherming van de pijn en daarmee een blokkade in het hier en nu. De verbinding tussen de resonanten zorgden voor een extra gedragenheid waarop de vraagstellers de veiligheid konden voelen te zien en te horen wat niet eerder zo pijnlijk in het bewustzijn gezien gehoord en gevoeld kon worden. Er was bij beiden naderhand veel lucht en ruimte. Opluchting zelfs en vrije energie om verder te gaan met moed over de remming of blokkade heen.

Heel zinvol en mooie warme ervaring. – Jacoline

Op zondag 28 maart had ik mijn eerste deelname aan een IoPT groep. Ik wist niet geheel wat me te wachten stond, maar ik heb dit als heel zinvol en mooi ervaren. Het was ook confronterend om te zien dat anderen ook worstelen met dezelfde problemen die jij ook hebt. Aan het einde van de sessie had ik een heel warm gevoel, ook naar de andere deelnemers, maar voelde ook verdriet. Al deze gevoelens mogen er zijn en heb ik ook tot mij genomen. Ik kan iedereen aanbevelen zo’n sessie te volgen, als vragensteller of resonant, voor beide rollen is het een mooie warme ervaring.

Zo veel warmte. – Janneke

Bijzonder wat je na een goed anderhalf uur allemaal los krijgt waarvan je niet eens wist dat het er zat. Snel de diepte in. Goede resonanten.

Spectaculair hoe snel en relatief gemakkelijk we tot de kern van de zaak komen. – Françoise

Het blijft spectaculair hoe snel en relatief gemakkelijk we tot de kern van de zaak komen. Wat ik meeneem is begrip en herkomst voor en van mijn eigen verdriet.

Ik kom zeker terug. – Ine

Zeer fijne ervaring. Het proces kende vrij snel diepgang. Er was dan ook weinig interventie door Sytze, en toch voelde het zo dat hij de teugels strak hield. Heel professioneel. Ik kom zeker terug. Zo verder doen, hoewel je op de achtergrond verdwijnt is het toch enorm voelbaar dat je de teugels strak houdt

Dat opgesteld te zien, zorgde voor belangrijke inzichten. – Een deelnemer

De link tussen mijn slapeloosheid en het geboortetrauma, op een heel andere manier dan ik had verwacht! Dat opgesteld te zien, bracht veel emoties teweeg en zorgde ook voor belangrijke inzichten... Tops zijn de persoonlijke en professionele begeleiding en organisatie, vertrekkend vanuit een positief uitgangspunt en met ruimte voor eigen inbreng. De setting in kleine groep draagt daar ook toe bij...

Ook als resonant kreeg ik verhelderende inzichten die mij enorm vooruit helpen. – Een deelnemer

Ook als resonant kreeg ik verhelderende inzichten die mij enorm vooruit helpen in het “graag leven” ... en ik slaap beter... De resonanten spiegelden heel kernachtig en deskundig... de begeleider stimuleerde de autonomie van de vraagstellers op een mooie en bekrachtigende manier

De begeleider gaf me een veilig gevoel. – Een deelnemer

De compassievolle uitstraling van de begeleider gaf me een veilig gevoel waardoor ik in mijn lijf kon landen... De balans tussen het stap voor stap mee begeleiden en het stimuleren van de autonomie van de vraagsteller... Het doorprikken van mijn blinde vlekken en overlevingsmechanismen... De helderheid en eenvoud waarmee alles me gespiegeld werd door de resonanten... De boeiende uitleg over IoPT.

Het vertrouwen dat alles er al is, dat overvloed deel is van mij, en dat ik van het “voeden” van mezelf een prioriteit mag maken in mijn leven... Hoe onderhuidse loyaliteiten in het familiesysteem mijn levensenergie kunnen blokkeren... De voldoening om te mogen ervaren hoe ik bij elke resonantie groei in autonomie en helderheid, hoe ik vele laagjes al heb mogen afpellen, en dichter bij de kern van mijn trauma kom, en daarmee bij de heling... Een verlangen naar steeds meer eenvoud en helderheid, naar de essentie... Ik ben mezelf genoeg!

L.M.A. zegt:

de Inquiry en opstellingen zijn inzichtgevend, fijn om te doen

Greet zegt:

Het helder worden en duidelijk besef van specifieke overgenomen patronen en overtuigingen die je zeer hard sturen.

De opmerkzaamheid en het ‘to the point’ zijn van Sytze was merkwaardig! – F.W.

De opmerkzaamheid en het 'to the point' zijn van Sytze was merkwaardig!
Het valt me op hoe fel ik nog bepaald wordt door mijn verleden. Maar het valt wel op hoe snel de methode werkt. Ongelofelijk wat op 1u kan!

I.H. zegt:

De impact van het geboortetrauma op mijn verdere leven is zo omvangrijk ... het blijft me bij hoe ik vanuit een veilig gevoel, omwille van de deskundige en respectvolle begeleiding, door de het intense transformatieproces voor het eerst echt kon ademen, en nieuw leven werd ingeblazen... Deze inzichten en puzzelstukjes helpen me nieuwe stappen te zetten, met meer vertrouwen in mijn lichaam, terwijl ik tegelijk mijn eigen beweging volg en zelf mijn leven een nieuwe adem kan inblazen...

B. zegt:

De sereniteit, vanzelfsprekendheid, zekerheid, professionaliteit, wijsheid en natuurlijkheid bij Sytze, en de veiligheid die dat brengt in de groep. De kundigheid waarmee Sytze iemand telkens terugbrengt bij zichzelf en ontmoet op de laag waar die persoon hem op dat moment kan ontmoeten, en hoe je inzichten ziet landen in het lijf. De vlotheid waarmee de resonanties zich opvolgen, de super boeiende inleiding, de gemoedelijke sfeer.

Mogen getuige zijn van hoe iemand van het ene op het andere moment helderheid vindt op een diep niveau, en hoe je dat echt kan zien gebeuren, dat opklaren... en het besef dat hier levens ingrijpend veranderd en geheeld worden...

Wilfred zegt:

Ik voelde voornamelijk veiligheid en vertrouwen in alle lagen die  aangestipt zijn door jouw fijne manier van werken. Zowel in groepsverband, opstellingen van verlangen als individueel heb ik mij altijd zeer op mijn gemak en veilig gevoeld. Hierdoor heb ik mij emotioneel en spiritueel kunnen ontwikkelen.

In groepsverband ben ik niet alleen maar moest het zelf doen en daar is Sytze een kei in en reikt mij de hand. De rustige en veilige manier waarop dit gebeurde is doorslaggevend voor mij en ik pakte figuurlijk zijn hand. Er is geen goed of fout maar, zijn zonder waarde oordeel, in het werken met Sytze. In de toekomst hoop ik nog nieuwe of oude patronen te ontdekken bij mezelf door jou werkwijze. Dankjewel Sytze!!!!

L.B. zegt:

Er gebeurt veel in een korte tijd. Er ontstond snel een vertrouwde sfeer. Ik voelde me veilig en gezien. Wat ik meeneem is verdiepte interesse in tantra en opstellingen en regelmatig me afvragen waar ik echt naar verlang.

J.V. zegt:

De top is de ruimte en het respect waarmee dit thema is aangeboden en gewerkt is.

Doordat dit mijn 1ste ontmoeting met het werken binnen een opstelling was viel het kwartje bij mij pas later. In het vervolg van de middag en de dag heb ik een betere kijk gekregen dat ik goed ben in het zien wat een ander nodig heeft maar niet geleerd heb om mezelf te bevragen wat ik werkelijk voor mezelf nodig heb. Ik zie dat ik hier een verdere verdieping in te maken heb.

#samen, #diepgang, #inzicht, #ontwikkeling, #bezieling, #vakkundig, #dankbaar – Tanja

Soms komt er iets op je pad waarbij je onmiddellijk weet, “hier mag ik iets mee”.
Zo was het voor mij toen Sytze en Muriel mijn pad kruiste met hun IoPT intervisie mogelijkheid.
Geen seconde spijt dat ik ben ingestapt! Wat een mooie, leerzame intervisiebijeenkomsten zijn het.
#samen, #diepgang, #inzicht, #ontwikkeling, #bezieling, #vakkundig, #dankbaar.

Het zijn ieder unieke en bijzondere dagen waardoor je er nog completer voor je cliënten kunt zijn. – Esther

Dit jaar de supervisie groep bij Sytze en Muriel.
Veiligheid, commitment en support zijn woorden die bij Sytze en Muriel passen. Het is mooi hoe zij samen de mannelijke en vrouwelijke energie inbrengen. Elkaar aanvullen. Dit is voor mij als deelnemer in de groep fijn omdat je soms net iet meer van de ene energie nodig hebt. Samen maken zij dit mogelijk.
Alhoewel we de dagen online via zoom met elkaar door brengen, is de verbinding onderling goed te voelen. Persoonlijk ervaar ik dit ook als heel prettig. In mijn eigen ruimte en toch verbonden met elkaar. Het zijn ieder unieke en bijzondere dagen. Dagen die je met je mee neemt en waardoor je nog completer er voor je cliënten kunt zijn.
Esther

Sytze en Muriël zijn twee zeer kundige begeiders gebleken die zeer warm en liefdevol maar ook met afstand mijn groep hebben begeleid. – Arno

Dit jaar neem ik deel, digitaal, aan deze supervisiegroep en kan deze aan iedereen aanbevelen die werken met groepen of individuele cliënten bij traumaverwerking en autonomievorming.
Sytze en Muriël zijn twee zeer kundige begeiders gebleken die zeer warm en liefdevol maar ook met afstand mijn groep hebben begeleid in én naar zeer indringende, persoonlijke, knelpunten.
Alhoewel het bij mij nog duizelt af en toe en ik het geheel nog niet kan overzien weet ik nu al dat de verkregen verdieping door deze cursus mij enorm zal helpen in mijn contacten met patiënten en cliënten.
Arno.

De weg naar autonomie. Het heeft me diep geraakt! – Ireen

Zo boeiend, de verschillende delen, daarmee contact maken en zo tot heling komen. De sessie en de subtiele, diepgaande begeleiding daarvan. De weg naar autonomie. Het heeft me diep geraakt!

Je hebt vaak niet in de gaten dat je problemen uit (vroegkinderlijk) trauma voorkomt. – Anoniem

Dat het heel belangrijk is om aan trauma te werken. Dat je vaak niet in de gaten hebt dat je problemen uit (vroegkinderlijk) trauma voorkomt.

Ik vind zijn begeleiding warm en professioneel. – Anoniem

Sytze is een bevlogen coach ik vind zijn begeleiding warm en professioneel.

Hoe makkelijk het is om, zelfs via Zoom, contact te kunnen maken. – Annemiek

Hoe makkelijk het is om, zelfs via Zoom, contact te kunnen maken met de intentie van een ander. Dat je zelfs als toeschouwer kunt meedoen met resoneren. Verder is het fijn om bevestigd te zien hoeveel ik al weet en toepas.

Met veel respect en oog voor de gevoelens. – Anoniem

Een middag met veel respect en oog voor de gevoelens die er kunnen zijn n.a.v. de sessies.

Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in IoPT en het werk van Franz Ruppert. – Vereniging Integrale Vitaliteitskunde

Op vrijdag 20 november 2020 werd in aansluiting op de algemene ledenvergadering van de VIV een nascholing verzorgd door Sytze Wierda en Muriel Venus over IoPT.

IoPT is de afkorting van Identity oriënted psychotrauma therapie/theorie en intervenieert op met name vroeg in het leven ontstaan trauma in relatie tot de directe omgeving. E.e.a. is gebaseerd op het werk van de Duitse psycholoog Franz Ruppert.

Sytze en Muriel demonstreerden dat ze veel ervaring hebben met deze vorm van therapie en zijn goed in staat dit te demonstreren. Zelfs in coronatijd waar gebruik werd gemaakt van Zoom en alle 140 deelnemers virtueel aanwezig waren. Helaas bleken we niet over break-out-rooms te kunnen beschikken waardoor we niet zelf met de aangereikte stof aan de gang konden. De nascholing met verschillende demo’s, die 4 uur duurde, bleef echter nagenoeg iedereen boeien tot op het laatste moment. En dat had niet alleen met het onderwerp te maken maar zeer zeker ook met de zorgvuldige en veilige wijze waarmee de deelnemers door beide trainers benaderd werden. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in IoPT en het werk van Franz Ruppert.

Rob Moeke
Voorzitter Vereniging Integrale Vitaliteitkunde

Peer zegt:

Sytze heeft in het verleden driemaal een lezing/workshop gegeven in Dongen (2014/2016/2017) aan belangstellenden over:

De Dramadriehoek
Op een heldere -maar niet minder diepgaande- manier werd het simpele model van de dramadriehoek uitgelegd. Met behulp van de dramadriehoek werd duidelijk waarom veel mensen vast zitten in communicatiepatronen en elkaar daarin ‘gevangen’ houden, waarom het mis gaat, hoe je het kunt herkennen en hoe je eruit kunt stappen. Sytze reikte praktische handvatten aan om vrijer te leven en innerlijke rust en kracht te ervaren.

Verlangen: kompas of dwaallicht (2x)
In deze workshop gingen we langs verlangens die uit de wil komen (doelgericht) en welke uit je diepere zelf komen (doel geleid). Je leert deze bronnen en drijfveren gebruiken als voedingsbodem voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling.

Vanuit een gegrond besef en inlevingsvermogen heeft Sytze deze workshops geleid, met een diep respect voor de deelnemers en ieders levenspad. Ook bleek telkens dat hetgeen hij vertelt, doorleefd is. Discussie was altijd mogelijk maar binnen elkaars grenzen en mogelijkheden.

Peer Brouwers
https://acupunctuurdongen.nl

Wil jij dit ook ervaren? Ben je benieuwd wat jij over mij zou schrijven?
Klik hier om contact op te nemen.