Wat anderen over mij zeggen

Coaching & begeleiding met IoPT systemisch werk in Breda en online

I work in English, too  /  Naar keuze in-person of videobellen – op afstand dichtbij. Juist nu!

Aanbevelingen

Inner-Tree | Aanbevelingen

Jocelyn zegt:

Toen de relatie tussen mijn vrouw en mij het dieptepunt had bereikt, besloten we om samen naar Sytze te gaan. Niet alleen omdat we elkaar niks meer gunden; vooral omdat we onszelf niets meer gunden. Ik ken Sytze van individuele sessies en vond het spannend om samen met mijn vrouw te komen. Omdat we beide zo verschillend zijn en dus allebei een andere aanpak vergen, wist ik niet of de therapie ging werken. Echter was de aanpak van Sytze heel fijn. Hij wist precies hoe hij mijn stukken moest aanpakken waardoor ik meer ruimte kreeg om mijn verhaal te doen. Juist omdat mijn vrouw hier bij was, kregen we meer begrip voor elkaar. Het verhaal van de ander mocht er zijn.

Sytze is een prettige therapeut die je dingen laat inzien en je naar de kern van het probleem brengt. Iemand die je letterlijk stil zet, ruimte geeft om te voelen in plaats van te vertellen. Sytze heeft mij geleerd om van mezelf te houden, waardoor ik open sta voor liefde van andere.

Karin Hofstede zegt:

Na een zware nekoperatie en de daaropvolgende revalidatie liep ik zowel privé als op mijn werk tegen mijn (terugkerende) beperkende overtuigingen aan en ontdekte ik dat ik mijn grenzen niet goed aangeef en bewaak. Hoewel ik soms wat overdonderd werd door de directheid van Sytze, zorgde diezelfde directheid voor inzichten (op diepere lagen) en leerde ik anders kijken naar en omgaan met situaties. Ik heb weer regie over mijn leven en voel me een stuk vrijer.

Timo Schuurbiers zegt:

'Allemaal leuk en aardig zo’n carrièreswitch, maar hoe pak ik dat aan? Kan ik het wel? Is het nou wel verstandig?’ Met die overpeinzingen klopte ik medio 2018 aan bij Sytze. Ik vind Sytze een pragmatische (ervarings)coach. Hij beschikt over brede kennis op het gebied van coaching en therapie. In die periode kreeg ik meer inzicht in de wijze waarop ik de dingen doe zoals ik doe(deed). Inmiddels sta ik met mijn voeten in de (onderwijs)klei en dat bevalt me uitstekend.

Ben Bulsink zegt:

Het was op het prachtige 2018 Wildeman Festival dat ik vaak geraakt werd maar de diepere herkomst van de emoties niet begreep. Sytze heeft me in een korte sessie inzicht gegeven in mijn emotionele geschiedenis, de overlevingsstrategieën die ik ontwikkeld heb, hoe ik mijn weg in het leven gebaand heb en welk gemis en oude pijn zo makkelijk aangeraakt worden. Hij trok een sluier voor mijn ogen weg. Doortastend, liefdevol en professioneel. En zijn ondersteuning verwarde me niet maar bracht rust.

Bauke Siebenga zegt:

In een sessie van een uur heeft Sytze door middel van een korte intake en een uitgebreide opstelling mij uiterst fijngevoelig begeleid. Ik heb daardoor in een situatie waarmee ik al geruime tijd worstel een hele grote stap kunnen maken. Ter plekke en ook in de tijd daarna is mij daardoor weer veel duidelijker geworden over mezelf. En werkt nog steeds door want heeft mij een nieuw sleutelelement over mezelf opgeleverd. Wat mij vooral opviel was het op uiterst respectvolle wijze doorvragen van Sytze en soms ook gewoon het recht voor de raap uitten dat ik een ‘sociaal wenselijk’ antwoord aan het geven was. Steeds weer de illusie die ik (vooral mezelf) voorhield herkende en heel effectief daar doorheen wist te prikken en mij die illusie ook deed inzien. Mijn weerstanden, verdedigingspatronen wist te omzeilen. Deze aanpak heb ik als heel prettig ervaren en heeft mij grote helderheid gebracht in mijn vraagstuk. Sytze, grote dank voor de prettige persoon en doortastende coach die je bent.

Anton van Schie zegt:

Mijn probleem was niet eenduidig. Ondanks dat ik bezig was geweest met persoonlijke ontwikkeling, liep mijn relatie niet lekker en was ik mij niet bewust dat ik veel oud verdriet nooit goed had verwerkt. Ik liep vast.
Ik heb mij tot Sytze gewend en we zijn samen een traject ingegaan. Lang niet altijd leuk of makkelijk. En op het moment dat ik klaar dacht te zijn, beleefde ik alsnog een doorbraak. Sytze bedankt, want jij had het geduld om mij te begeleiden voor zolang het nodig was.
Ik voel me nu veel meer de man in mijn relatie. Ik zoek minder bevestiging en kom meer voor mijzelf op zonder dat ik anderen tekort doe.

Tony de Wit zegt:

Sytze kan ik het best omschrijven als een gepassioneerde, geïnteresseerde coach. Hij zorgt voor een veilige omgeving waardoor ik meteen goed in mijn gevoel kon zitten. Door me in een opstelling te zetten kon ik zicht krijgen op hoe ik reageer en waarom ik dat doe.
Door een aantal diepe “aha”-ervaringen heb ik alternatieve strategieën kunnen ontdekken die me helpen om prettigere ervaringen te hebben in de toekomst zonder te blokkeren. Ik voel me nu meer verbonden met mezelf en heb rust over een tot dan toe moeizame relatie gekregen, iets wat me heel veel waard is.
Juist door de hele dag te werken samen met Sytze kon ik deze stappen zetten.

C.S. zegt:

Sytze is een bijzonder dedicated coach. Mens. Als coach houdt hij niet op mens te zijn. Zonder hem had ik nu niet gestaan waar ik nu sta. Het belangrijkste wat ik van hem heb geleerd is mijn emoties te aanvaarden, ermee te werken, als integraal deel van mezelf. Letterlijk de tijd te nemen voor mezelf. Mijn lichaam weer te gaan voelen waar het verstard was. Hij voelde of zag in de sessie waar ik klem zat en wist me daar bewust van te maken, het onderwerp werd vaak meteen uitgediept. En dat gaf mij handvatten om een volgende keer zelf ermee verder te kunnen. Ik raad Sytze zeker aan!

Diederik Martens zegt:

Sytze kan de vraagstelling snel concreet maken. Met een to-the-point benadering weet Sytze onverwachte puzzelstukjes tevoorschijn 'te toveren'. Altijd verrassend!

Wilma B. zegt:

Mijn man heeft met regelmaat ongeveer 1 jaar bij Sytze gesprekken gevoerd. Hij ging naar hem toe omdat hij steeds bleef vastlopen in zijn functie en veel stress en frustratie ervoer. Het was hem tot dat moment nog niet gelukt om weg te gaan bij zijn werk, teveel beren op de weg en te bang voor de onzekerheid van het loslaten van het bekende.
Met Sytze is hij "op pad" gegaan en dit heeft hem veel vrijer gemaakt, hierdoor heeft hij op een gegeven moment de keuze durven maken voor een carrièreswitch. Iets waar hij al jaren naar verlangde maar nooit durfde. Hij heeft daarvoor zichzelf aan moeten kijken en zichzelf serieus moeten nemen. Dit neemt hij mee in zijn nieuwe baan en neemt hij ook mee in onze relatie.
Voor mij, als levenspartner heeft Sytze bijgedragen aan het vrijer worden van mijn man, een grote stap, waar onze relatie ook van gegroeid is!

A. Wezelman zegt:

Ik heb prachtige sessies gehad. Iedere keer liet je mij op een andere manier mezelf ervaren, voelen en ontdekken. En elke sessie had ik het gevoel dat het precies paste bij dat wat ik nodig had. Zoals muzieknoten horen bij een instrument wist jij iedere keer een nieuw inzicht naar boven te halen. Heel prettig en heel natuurlijk. Het was bijzonder om te ervaren en te voelen dat er steeds meer stukjes op hun plaats vielen.
Bedankt voor de fijne sessies.

Wout Gelderloos zegt:

Sytze is een coach in optima forma. Hij beheerst de kunst van het luisteren en begeleidt je bij het zelf ontdekken van patronen, blokkades en valkuilen.
Zijn oefeningen en feedback hebben me enorm geholpen om in mijn dagelijks handelen mijn gevoel weer de plaats te geven die het verdient.
Ik beveel Sytze van harte aan.

E.H. zegt:

Mijn sessies bij Sytze waren en zijn voor mij een bron van inspiratie. Ze zorgden voor een oase van rust, alles laten zijn, en ervaren.
Ik heb meer vertrouwen in mijn kunnen. Ik heb een groter inzicht gekregen in mijn emoties en de daaropvolgende reacties, waardoor er meer stroomt! Sytze zag er op toe dat ik geen slachtoffer bleef, maar creëerde een toename van mijn draagkracht door ieders eigen verantwoordelijkheid aan te geven.
Sytze heeft naar mijn idee een juiste professionele en persoonlijke balans in zijn manier van handelen. Hierdoor heeft Sytze een zeer toegankelijke houding, waarbij Sytze het vermogen heeft je stil te laten worden, en in het NU brengt.
Sytze is flexibel en streeft naar tevredenheid. Hij luistert aandachtig, en selecteert informatie die relevant is om mij een stap vooruit te laten zetten. Hij is iemand die betrokken is bij mijn gevoelswereld, en weet het ook een kader te geven zodat er voor mij overzicht ontstaat op mijn probleem en mijn groeirichting.
Daarom beveel ik Sytze aan.

A.B. zegt:

Afgelopen jaar heb ik Sytze leren kennen via de shiatsu praktijk maar al gauw bleken mijn lichamelijke ongemakken een diepere oorzaak te hebben. Omdat ik het gevoel had dat Sytze mij goed begreep ben ik over gestapt naar counseling gesprekken.
Deze gesprekken zijn voor mij een hele openbaring geweest. De rust en de juist gestelde vragen die mij steeds weer aan het denken zetten waren voor mij het gevoel "er is iemand die mij begrijpt”. Onze gesprekken liepen vanzelf er zat geen tijdsdruk achter. Er waren veel vragen en op alle vragen kreeg ik [achteraf gezien] een logische verklaring. Sommige vragen hoefde ik niet eens zelf te stellen die had Sytze al voorzien die was steeds een stap vooruit. Het was bijna eng iemand die mij beter kende als ikzelf. En iedere keer als ik buiten stapte voelde ik mij als persoontje groeien.
Ik heb nu zoveel tips wijsheid en inzichten gekregen dat ik de hele wereld aan kan. Mocht ik toch nog een keer langs willen komen bij Sytze weet ik zeker dat de deur open staat.
Sytze bedankt voor deze persoonlijke reis, steeds begeleidend de goede weg opsturend als een goede vriend.

C.M. zegt:

Met een ongelofelijke betrokkenheid professionele afstand houden; heel knap! Daardoor blijft mijn probleem van mij; waarvoor ik zelf verantwoordelijkheid en keuzes blijf houden, dat voelt fijn; Ik bepaal wat ik doe.

T. vd Z. zegt:

Jij hebt de kracht om buiten te box te denken en doen, heel direct op situaties in kan spelen...dat kan niet iedereen...dat is echt bijzonder, omdat je al heel lang in dit veld actief bent, veel levenservaring hebt en bent wie je bent… en kom je altijd weer verrassend uit de hoek.

M.P. zegt:

Keer op keer een bijzondere ervaring om mee te maken, hoe de sessies door een wederzijds afstemmen vorm krijgen. Sytze is iemand met zeer veel kennis en deskundigheid. Maar juist zijn persoonlijke aanpak, zijn openheid, liefdevolle aandacht en respect voor jou als mens maken dat hij samen met jou de juiste weg weet te bewandelen.

I.D. zegt:

Het trof me dat je in je manier van werken zo aanwezig bent, dat voelt heel goed, en met als één van de kenmerken dat je de stilte niet vult met gepraat.

Peer Brouwers zegt:

Sytze heeft in het verleden driemaal een lezing/workshop gegeven in Dongen (2014/2016/2017) aan belangstellenden over:

De Dramadriehoek
Op een heldere -maar niet minder diepgaande- manier werd het simpele model van de dramadriehoek uitgelegd. Met behulp van de dramadriehoek werd duidelijk waarom veel mensen vast zitten in communicatiepatronen en elkaar daarin ‘gevangen’ houden, waarom het mis gaat, hoe je het kunt herkennen en hoe je eruit kunt stappen. Sytze reikte praktische handvatten aan om vrijer te leven en innerlijke rust en kracht te ervaren.

Verlangen: kompas of dwaallicht (2x)
In deze workshop gingen we langs verlangens die uit de wil komen (doelgericht) en welke uit je diepere zelf komen (doel geleid). Je leert deze bronnen en drijfveren gebruiken als voedingsbodem voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling.

Vanuit een gegrond besef en inlevingsvermogen heeft Sytze deze workshops geleid, met een diep respect voor de deelnemers en ieders levenspad. Ook bleek telkens dat hetgeen hij vertelt, doorleefd is. Discussie was altijd mogelijk maar binnen elkaars grenzen en mogelijkheden.

Peer Brouwers
https://acupunctuurdongen.nl

Wilfred Herts zegt:

Ik voelde voornamelijk veiligheid en vertrouwen in alle lagen die  aangestipt zijn door jouw fijne manier van werken. Zowel in groepsverband, opstellingen van verlangen als individueel heb ik mij altijd zeer op mijn gemak en veilig gevoeld. Hierdoor heb ik mij emotioneel en spiritueel kunnen ontwikkelen.

In groepsverband ben ik niet alleen maar moest het zelf doen en daar is Sytze een kei in en reikt mij de hand. De rustige en veilige manier waarop dit gebeurde is doorslaggevend voor mij en ik pakte figuurlijk zijn hand. Er is geen goed of fout maar, zijn zonder waarde oordeel, in het werken met Sytze. In de toekomst hoop ik nog nieuwe of oude patronen te ontdekken bij mezelf door jou werkwijze. Dankjewel Sytze!!!!

B. zegt:

De sereniteit, vanzelfsprekendheid, zekerheid, professionaliteit, wijsheid en natuurlijkheid bij Sytze, en de veiligheid die dat brengt in de groep. De kundigheid waarmee Sytze iemand telkens terugbrengt bij zichzelf en ontmoet op de laag waar die persoon hem op dat moment kan ontmoeten, en hoe je inzichten ziet landen in het lijf. De vlotheid waarmee de resonanties zich opvolgen, de super boeiende inleiding, de gemoedelijke sfeer.

Mogen getuige zijn van hoe iemand van het ene op het andere moment helderheid vindt op een diep niveau, en hoe je dat echt kan zien gebeuren, dat opklaren... en het besef dat hier levens ingrijpend veranderd en geheeld worden...

I.H. zegt:

De impact van het geboortetrauma op mijn verdere leven is zo omvangrijk ... het blijft me bij hoe ik vanuit een veilig gevoel, omwille van de deskundige en respectvolle begeleiding, door de het intense transformatieproces voor het eerst echt kon ademen, en nieuw leven werd ingeblazen... Deze inzichten en puzzelstukjes helpen me nieuwe stappen te zetten, met meer vertrouwen in mijn lichaam, terwijl ik tegelijk mijn eigen beweging volg en zelf mijn leven een nieuwe adem kan inblazen...

F.W. zegt:

De opmerkzaamheid en het 'to the point' zijn van Sytze was merkwaardig!
Het valt me op hoe fel ik nog bepaald wordt door mijn verleden. Maar het valt wel op hoe snel de methode werkt. Ongelofelijk wat op 1u kan!

Greet G. zegt:

Het helder worden en duidelijk besef van specifieke overgenomen patronen en overtuigingen die je zeer hard sturen.

J.V. zegt:

De top is de ruimte en het respect waarmee dit thema is aangeboden en gewerkt is.

Doordat dit mijn 1ste ontmoeting met het werken binnen een opstelling was viel het kwartje bij mij pas later. In het vervolg van de middag en de dag heb ik een betere kijk gekregen dat ik goed ben in het zien wat een ander nodig heeft maar niet geleerd heb om mezelf te bevragen wat ik werkelijk voor mezelf nodig heb. Ik zie dat ik hier een verdere verdieping in te maken heb.

L.B. zegt:

Er gebeurt veel in een korte tijd. Er ontstond snel een vertrouwde sfeer. Ik voelde me veilig en gezien. Wat ik meeneem is verdiepte interesse in tantra en opstellingen en regelmatig me afvragen waar ik echt naar verlang.

Vereniging Integrale Vitaliteitskunde zegt:

Op vrijdag 20 november 2020 werd in aansluiting op de algemene ledenvergadering van de VIV een nascholing verzorgd door Sytze Wierda en Muriel Venus over IoPT.

IoPT is de afkorting van Identity oriënted psychotrauma therapie/theorie en intervenieert op met name vroeg in het leven ontstaan trauma in relatie tot de directe omgeving. E.e.a. is gebaseerd op het werk van de Duitse psycholoog Franz Ruppert.

Sytze en Muriel demonstreerden dat ze veel ervaring hebben met deze vorm van therapie en zijn goed in staat dit te demonstreren. Zelfs in coronatijd waar gebruik werd gemaakt van Zoom en alle 140 deelnemers virtueel aanwezig waren. Helaas bleken we niet over break-out-rooms te kunnen beschikken waardoor we niet zelf met de aangereikte stof aan de gang konden. De nascholing met verschillende demo’s, die 4 uur duurde, bleef echter nagenoeg iedereen boeien tot op het laatste moment. En dat had niet alleen met het onderwerp te maken maar zeer zeker ook met de zorgvuldige en veilige wijze waarmee de deelnemers door beide trainers benaderd werden. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in IoPT en het werk van Franz Ruppert.

Rob Moeke
Voorzitter Vereniging Integrale Vitaliteitkunde

Wil jij dit ook ervaren? Ben je benieuwd wat jij over mij zou schrijven?
Klik hier om contact op te nemen.