(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.data-privacy-src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');ga('create', 'UA-63271017-6', 'auto'); ga('send', 'pageview');
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.
Livestream

In het najaar van 2020 verzorg ik een nascholing over IoPT aan de bij de VIV aangesloten therapeuten.
Deze nascholing is ook voor niet-VIV-leden te volgen!

Als u bij-/nascholingen organiseert en op zoek bent naar nieuw aanbod kunt u mij bellen op 06-28383803.

IoPT en psychotrauma

We kennen allemaal trauma; het beïnvloedt ons levensgeluk, onze relaties en alles wat we doen. We lopen trauma op in onze relaties en we helen onze trauma’s in gezonde relaties. Veel van de hulpvragen in onze praktijken kunnen herleid worden naar omstandigheden in onze vroege jeugd.

We weten steeds meer over psychotrauma, over het ontstaan en over de verwerking ervan; daarmee ontstaan er nieuwe behandelmethodieken. Als als therapeut / begeleider hebben wij een unieke positie; zowel wij als onze cliënten hoeven in de huidige generatie niet het patroon van onze (voor-)ouders voort te zetten.

Hiertoe hebben wij als begeleiders ‘in de spiegel’ te kijken om te zorgen voor een gezond “tegenover”, vrij van tegenoverdracht. De IoPT methode maakt dat je wereld verandert. Het is niet alleen een totaal ander perspectief. Als begeleider werk je met de werkelijkheid voor wat die is; de waarheid heelt de waan.

Het programma

Deze middag staan de inzichten van Prof. Dr. Franz Ruppert centraal over het ontstaan en herstel van het vroegkinderlijk hechtingstrauma. Je krijgt een korte inleiding tot IoPT (Identity Oriented Psychotrauma Therapy/Theory), het Trauma Model, de Trauma Biografie en de Intentie Methode. De begrippen ‘eigen identiteit’ en ‘gezonde autonomie’ staan daarin centraal, voor zowel cliënt als begeleider.

We geven diverse voorbeelden van hoe trauma kan resulteren in lichamelijke en/of geestelijke klachten, waardoor duidelijk wordt dat je met deze methode heel goed met klachten kunt werken. Het is een mooie ingang om dichter bij het onderliggende trauma te komen.

Aan de hand van theorie en oefenen met collega’s krijg je eerste kennismaking hoe je een ‘door de spiegel’ stapt. We werken vooral met het lijf en minder met cognitie, dit kan ook online! Je ervaart hoe dit bij jouzelf werkt zodat je snapt hoe dit voor jouw cliënt is en hoe dit in de wisselwerking kan spelen. Dat je jezelf tegenkomt als begeleider/therapeut in het werken met trauma’s bij cliënten is zeker.

Over de trainers

De bijscholing wordt gegeven door Sytze Wierda (lid van VIV) en Muriel Venus; beiden hebben een praktijk in IoPT psychotraumaverwerking.
Sytze en Muriel zijn opgeleid door Franz Ruppert, Vivian Broughton, Margriet Wentink en NICABM. Eerder waren zij al o.a. door Phoenix Opleidingen gecertificeerd. Sytze heeft zijn eigen praktijk Inner-Tree.nl in traumaverwerking, relatietherapie en persoonlijk leiderschap. Muriel heeft haar eigen praktijk VenusConstellations.nl in burn-out en traumaverwerking.

Accreditatie

KTNO geaccrediteerd

KTNO geaccrediteerde nascholing
Go to Top