(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.data-privacy-src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-63271017-6', 'auto'); ga('send', 'pageview');
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Wat zeiden deelnemers na afloop:

L.M.A. zegt:

de Inquiry en opstellingen zijn inzichtgevend, fijn om te doen

W.H. zegt:

De puurheid van mij komt tot uiting in mijn seksualiteit. Ik mag dichter bij mezelf komen om dit te kunnen delen.

Rob zegt:

De methode van de inquiry vond ik erg waardevol. Kan ik persoonlijk ook gebruiken. De workshop is voor herhaling vatbaar!

L.B. zegt:

Er gebeurt veel in een korte tijd. Er ontstond snel een vertrouwde sfeer. Ik voelde me veilig en gezien. Wat ik meeneem is verdiepte interesse in tantra en opstellingen en regelmatig me afvragen waar ik echt naar verlang.

J.V. zegt:

De top is de ruimte en het respect waarmee dit thema is aangeboden en gewerkt is.

Doordat dit mijn 1ste ontmoeting met het werken binnen een opstelling was viel het kwartje bij mij pas later. In het vervolg van de middag en de dag heb ik een betere kijk gekregen dat ik goed ben in het zien wat een ander nodig heeft maar niet geleerd heb om mezelf te bevragen wat ik werkelijk voor mezelf nodig heb. Ik zie dat ik hier een verdere verdieping in te maken heb.

Deze dag betreft een verkenning van de samenwerking van beide trainers en is een opmaat voor een workshop dag met het thema seksualiteit en verlangen. Tegen een gereduceerd tarief kun je deelnemen als vraagsteller of als resonant.

Intimiteit ervaar je als ingewikkeld:
De ander echt dichtbij laten komen, je hart en geslacht openen voor de ander ervaar je als moeilijk. Seks is soms niet meer dan een handeling zonder enige verbinding; je sluit je hart af en soms ook je lichaam. Je voelt je vervreemd van je partner of van je eigen lichaam; misschien is door die vrijgekomen ruimte een derde in het spel gekomen. Ooit is er over je grenzen gegaan, is er iets van je afgepakt wat jouzelf toebehoorde. Hierdoor is je vertrouwen beschaamd. Genieten van lichamelijk contact is lastig, je gaat regelmatig “op slot”. Of er is schaamte voor je lichaam, dat wel van jou is, maar waar je niet blij mee bent en moeilijk van kunt genieten.

Je verlangen is je meer te openen voor liefde en intimiteit, je te verbinden met de ander op alle niveaus, ook in de seksualiteit. Je wilt meer of weer genieten, minder remmingen ervaren en voorbij de schaamte gaan die je verhindert dit ten volle te doen.

Dat jouw verlangen nog niet gerealiseerd is, komt door delen van jezelf die je blokkeren of tegenwerken. Je was er nog niet aan toe om die onder ogen te zien, of zelfs maar van binnen te ervaren. Ervaringen uit het verleden spelen hier een belangrijke rol in. Je bent je gaan aanpassen aan wat je dacht dat verwacht werd, of je hebt moeten ervaren dat intimiteit onveilig is waardoor je het zoveel mogelijk vermijdt. Soms waren er ouderboodschappen die impliciet maakten dat jij wel uitkeek om je helemaal open te stellen voor intiem contact of ben je juist extreme dingen gaan doen waardoor je jezelf bent kwijtgeraakt. In wezen zijn dit allemaal overlevingsmechanismen, die jou in het hier-en-nu als volwassene niet meer dienen en zelfs belemmeren.

De vorm:
We openen de dag met landen en aankomen. Met oefeningen die het veilig maken om thema’s in de openheid te brengen. Daarvoor gebruiken we tantrische oefeningen als inleiding en vervolgens inquiries met als doel in je lijf te zakken en meer te voelen.
Het beoefenen van tantra is bij uitstek geschikt om meer te landen in je lijf, meer voeling te krijgen met je innerlijk en het gewaar worden van verlangens en overtuigingen die je verhinderen voluit in het hier-en-nu aanwezig te zijn. In de interactie met anderen kom je je (vaak onbewuste) patronen en neigingen tegen en word je uitgenodigd om uit je comfortzone te komen.
De inquiry is een methode, ontwikkeld door de Rhidwan school, waarbij je door langdurig dezelfde vraag te beantwoorden, op steeds diepere lagen in jezelf belandt en gaandeweg je mentale overtuigingen en “beliefs” los kunt laten. Alle oefeningen zijn met de kleding aan!

In het tweede deel werken we volgens de methode “interactieve zelfresonantie” of ook wel “opstellen van het verlangen”. Er is ruimte voor een klein aantal mensen om hun verlangen te formuleren. De andere deelnemers resoneren op woorden uit dat verlangen. Degene met de vraag staat centraal en draagt de oplossing van het probleem als het ware in zich. De resonanten laten zien welke delen in jezelf jou blokkeren, waarom ze dat doen en op welke manier. Door te ervaren wat elk deel je te vertellen heeft kun je op nieuwe manieren de intimiteit met jezelf en anderen aangaan en leren vertrouwen op wat je lichaam jou vertelt. In het hier-en-nu je zielsverlangen volgen.

Wat levert het op?
– Inzicht in wat er onbewust speelt, waardoor het verlangen niet geleefd kan worden
– Ervaren van je eigen centrum/hara
– bewustwording van de relativiteit van overlevingsmechanismen
– Gewaarzijn van beweging, heling, meer balans, van innerlijke draagkracht.
– Nieuwe oplossingsrichtingen

Voor wie?
– Mensen die belemmeringen ervaren in intimiteit en seksualiteit
– Wanneer genieten van intimiteit gepaard gaat met schaamte en remmingen
– Wanneer seks geen vanzelfsprekendheid meer is, maar een opgave
– Als verlangens niet (meer) geleefd worden
– Wanneer het niet meer stroomt in de relatie en 1 of beide partners zich teruggetrokken hebben of een alternatief zoeken
– waar de gevolgen van seksueel grensoverschrijdend gedrag nog doorwerken.

Ook wanneer je als begeleider/masseur/therapeut bepaalde thema’s wilt onderzoeken in jezelf is deze dag heel geschikt, ook als resonant in de opstelling van iemand anders.

Over de begeleiders:
Sytze Wierda:
Begeleider naar gezonde autonomie, integriteit en persoonlijk leiderschap door individuele begeleiding & supervisie, workshops, en mannengroepen. Mijn doel is bij te dragen aan een inclusieve wereld.
Zelf heb ik veel thema’s doorleefd, waaronder het gebrek aan intimiteit en veiligheid als kind en de moeder- en vaderwond, waardoor ik er anderen in kan begeleiden.
Als begeleider zet ik mijn innerlijke stilte en mijn aanwezigheid in om werkelijk contact te maken; om in dat contact te werken. Het werkelijk leren en stappen maken zit in het ervaringsgericht werken; het gewaarzijn. Tijdens de resonanties creëer ik een “holding space”
Mijn toolbox bestaat uit systemisch werk, identiteitsgeoriënteerde psychotrauma therapie, transactionele analyse, voice dialogue, NLP, Daoïstische psychologie en Daoïstisch bodywork en veel levenservaring.

Anina Storteboom:
Intimiteitscoach, docent Tibetaanse tantramassage bij Helios Centrum, psychosociaal therapeut en trainer/workshopgever. Ik heb diverse trainingen gevolgd op het gebied van liefde, seksualiteit en tantra, bij o.a. Daniel Odier, de Tantratempel, Andrew Barnes, Wild Tantra en Susanne Roursgaard en heb jarenlang tantra weekenden en avonden (mede) begeleid. Mijn bezieling ligt in het scheppen van een omgeving, waarin mensen zichzelf kunnen zijn en hun levensenergie kunnen aanwenden als middel tot groei. Liefde, intimiteit en seksualiteit zijn hierbij heel belangrijke ingrediënten; het is de bron van waaruit je bent ontstaan en een drijvende factor in ieders bestaan. Het gemis wat ik zelf ervoer in de omgeving waar ik opgroeide, heeft geleid tot een zoektocht naar liefde, naar intimiteit en verbondenheid. De mooie ontdekking dat je in wezen zelf liefde bent, en slechts hoeft te putten uit die bron, maakte dat er meer rust kwam en vertrouwen, om in mijn kracht te staan om de ongetemde, seksuele vrouw te zijn, die ik ten diepste ben.

Anina en Sytze hebben elkaar gevonden omdat zij beiden zijn opgeleid bij Phoenix Opleidingen, waar zij het ambacht van begeleiden vanuit de ontmoeting geleerd hebben. Waarden als autonomie en respect voor ieders eigenheid zijn leidend hierbij.

Specificaties
– De deelnamekosten zijn voor deze try-out € 67,50 voor inbrengers van hun verlangen en € 15 voor resonanten zonder eigen vraag. Dat is 50% korting op de normale prijs.
Als een BTW-factuur nodig is komt er (voor het bedrijf verrekenbare) BTW boven op de prijs.
– Annulering: tot 1 week voor aanvang kosteloos.
– Koffie en thee met wat lekkers wordt verzorgd, je neemt je eigen lunchpakketje mee.

Aanmelden
Ben je er aan toe om je blokkades onder ogen te zien en op te heffen?
Reserveer direct voor deze verhelderende en diepgaand transformerende workshop!

Stuur een mail of bel naar:
welkom@inana.nl            06-12345678
sytze@inner-tree.com  06-28383803
(of hieronder door RSVP in te vullen)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Deel dit verhaal, kies jouw platform!

Ga naar de bovenkant