Over Sytze

Sytze Wierda – IoPT psychotrauma practitioner in Breda en online

I work in English, too  /  Naar keuze in-person of videobellen – op afstand voelbaar dichtbij. Juist nu!

‘Been there, done that’

Om stevig te staan in (persoonlijk) leiderschap, om gelukkige relaties te hebben, is het nodig diep te ervaren wat er van binnen speelt en waar je niet trouw bent aan jouzelf. Ik ben gecommitteerd om jou te ondersteunen bij jouw zelf heling. Mijn eigen reis, mijn ervaringen, mijn opleidingen zet ik in om jou naar jouw kern, jouw levensvreugde en open hart te brengen. Om verder te gaan waar anderen jou niet meer konden begeleiden. Zodat jij stappen kunt zetten in persoonlijk leiderschap, in gezonde relaties, in een vervullend leven waar je jouw eigen plek kunt innemen. Of waar je een vorm zoekt voor jouw 2e levensfase.

Ik ben Sytze Wierda, geboren in 1963 en heb 2 dochters die inmiddels hun eigen leven leiden en heb 2 career changes gemaakt. Ik leer door te doen en bewust te doorleven op zoek naar de essentie. Ik heb mijn basis gevonden. Nu is de 2e levensfase aangebroken die weer hele andere dingen vraagt dan voorheen.

Mijn persoonlijke reis

Inmiddels trouw aan mijzelf, niet langer de rationele goede zoon

Komende uit een familie van bestuurders heb ik “vanzelfsprekend” HBO bedrijfseconomie gestudeerd en heb 18 jaar management functies gehad. Na mijn burnout heb ik geworsteld met, en veel proceswerk gedaan op, het zijn van de goede zoon en toch niet voldoen, met het zorgen voor anderen en er zelf aan onderdoor gaan. Hoe onbewuste loyaliteiten mijn levensenergie en levensvreugde wegzogen. Dat de toenmalige veeleisende manager in mij met zeer intelligente oplossingen en controle een conditionering is. Dat mijn talent in mijn gevoeligheid zit en niet in mijn intelligentie – hoewel dat een gave is. In mijn eigen onderzoek heb ik gemerkt hoe hechtingstrauma, pesten, en vechtscheiding diepe krassen op de ziel maken. Heb ik geleerd wat rouwen is en hoe dat (mij) heelt.
Ik ken de zoektocht naar essentie, identiteit en levensdoel of zingeving.

Ik heb mijn kern en daarmee mijn levensdoel gevonden waarmee ik trouw ben aan mijzelf. Ik heb geleerd om als partner aanwezig te zijn, liefde te laten stromen en transparant te zijn, niet meer om te waaien als het stormt.

Ajla zegt: Hij raakt met zijn wijze, evenwichtige en ervaren manier snel de kern van complexe patronen

Sytze is als een boom die verbonden is met de aarde en symboliseert het leven, beworteling en stabiliteit. Hij ontmoet op ooghoogte, is empathisch en raakt met zijn wijze, evenwichtige en ervaren manier snel de kern van complexe patronen. Zijn begeleiding is oplossingsgericht en doelgericht en is sterk gericht op presence, aanwezigheid. Dat is de essentie van zijn werk.
Met zijn warme, hartelijke manier van doen straalt hij veiligheid uit en bevordert hij vertrouwen, acceptatie en liefde voor iemands eigen persoonlijkheid resp. diens Zelf.

Mijn professionele ervaring

Ik heb 18 jaar management functies gehad in handel (retail, machinebouw), industrie (food, chemie), multinationals en Rijksoverheid; in binnen- en buitenland. Op LinkedIn kun je zien waar en wat. Eind 2004 heb ik het roer omgegooid.

Tussen 2005 en 2012 had ik een fulltime praktijk voor bodywork en coaching. Daar leerde ik ‘zo binnen, zo buiten’, daar zag ik dat ziekte wordt veroorzaakt door onopgeloste zaken, daar leerde ik hoe fysiek psychotrauma is. Het was toen dat ik mij ben gaan verdiepen in de psyche; iets waar ik altijd al interesse in had. En zo leerde ik tegelijkertijd mijzelf dieper kennen.

Sinds 2012 richt ik mij volledig op begeleiding en coaching.

“A man who is rooted below as well as above is sort of like an upright and inverted tree. The goal is not the heights but the center”
 (Carl Jung, Das Rote Buch, Der Tod)

Inner-Tree | gecertificeerd professioneel

Toolbox
Als coach heb ik een toolbox vol met levenswijsheid uit een bewogen en onderzoekend leven, met zelf doorleefde theorieën en modellen waarmee ik jou help tot (zelf)inzichten te komen. Daarnaast gebruik ik mijn lijf om waar te nemen wat er gebeurt. Ik doe wat in het moment nodig is.

Opleidingen
Identity oriented Psychotrauma Theory & therapy (IoPT)

Systemisch werk (familie opstellingen)
Transactionele Analyse
Voice Dialogue

Wil je al mijn opleidingen en bijscholingen lezen? klik hier.

Wat zeggen klanten?

Paula zegt:

Eigenlijk ben ik elke keer bang om naar Sytze te gaan juist omdat hij direct naar de kern gaat. Maar dat is precies waarvoor ik kom; bij een ander loop ik er omheen en kom ik er mee weg.

Benieuwd naar meer ervaringen? Bekijk deze hier.

Ik kan jou helpen

Heb ik je geprikkeld? Maak dan gemakkelijk een afspraak voor een vrijblijvend telefoongesprek. Je kunt jouw gegevens hiernaast invullen en ik zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Ik hoop je snel te spreken.

Maak hier een afspraak:

Wil je meer lezen over wat mij drijft?

Lees dan verder …

Mijn missie
Ik begeleid jou in jouw transformatieproces, met coaching of traumatherapie, om los te komen van pijn, trauma’s en oude belemmerende patronen, zodat er ruimte is voor persoonlijke groei en ontwikkeling die past bij jouw kern. Het ontwikkelen van innerlijke ruimte, bewustzijn en zelfliefde en werkelijk belichamen van jouw eigen wijsheid.
Zo draag ik bij aan een liefdevol, respectvol, integer en oordeelloos samen-leven.

Mijn visie
Ik geloof dat gezonde autonomie is als een scharnierpunt; ervoor is drama, lijden, conflict en soms vastzitten in wanhoop; erna is en gelukkig en vervullend leven met bewustwording en heling. Ervoor zit je vast in overlevingsstrategieën en trauma’s; erna is jouw eigen identiteit, jouw (gezonde) autonomie en vrijheid. Dat vraagt het helen van innerlijke pijn en conflict.
Non-dualiteit is de vervolgstap waarin ik begeleid waarmee je nog meer levensvreugde ervaart, het leven zelf.

Mijn kernwaarden

Autonomie
Jij bepaalt vanuit hartverbonden zelfstandigheid. Jouw vraag, intentie en jouw zelfwerkzaamheid zijn bepalend. Ik spreek met jou, jij met jouw innerlijk kind.

Relationeel
Pas wanneer we trauma bewust zijn, ons trauma hebben aangepakt, is er ruimte voor ‘wij’; voor relaties.

Professionaliteit
Betrokken vanuit compassie zonder projecties. Veiligheid: werken op de onderstroom vraagt veel vertrouwen. Ambacht: je kan rekenen op deskundigheid, been-there-done-that levenservaring en beroepsregistraties.

Wijsheid
Wijsheid: niet weten, voorbij de maskers van ‘ik’. Erkennen wat er is; je eigen waarheid volledig accepteren. Oordeelloos; alle delen van jouzelf insluiten.

Gewaarzijn
Ervaringsgericht werken met het lijf. In verbinding zijn met jezelf (en de ander). Subtiliteit. Weten voorbij de grens van taal. Bewustzijn voor, tijdens en na het woorden geven.

Werkelijk contact
Alle contact is ont~moeting; stilte is essentieel. In de intimiteit, het diepe contact, kan alles er zijn en kan zich transformeren. Daar is het dat jij en ik werkelijk worden gezien: ons diepe zieleverlangen.

 • Autonomie
  Jij bepaalt vanuit hartverbonden zelfstandigheid. Jouw vraag, intentie en jouw zelfwerkzaamheid zijn bepalend. Ik spreek met jou, jij met jouw innerlijk kind.

 • Relationeel
  Pas wanneer we trauma bewust zijn, ons trauma hebben aangepakt, is er ruimte voor ‘wij’; voor relaties.

 • Professionaliteit
  Betrokken vanuit compassie zonder projecties. Veiligheid: werken op de onderstroom vraagt veel vertrouwen. Ambacht: je kan rekenen op deskundigheid, been-there-done-that levenservaring en beroepsregistraties.

 • Werkelijk contact
  Alle contact is ont~moeting; stilte is essentieel. In de intimiteit, het diepe contact, kan alles er zijn en kan zich transformeren. Daar is het dat jij en ik werkelijk worden gezien: ons diepe zieleverlangen.

 • Gewaarzijn
  Ervaringsgericht werken met het lijf. In verbinding zijn met jezelf (en de ander). Subtiliteit. Weten voorbij de grens van taal. Bewustzijn voor, tijdens en na het woorden geven.

 • Wijsheid
  Wijsheid: niet weten, voorbij de maskers van ‘ik’. Erkennen wat er is; je eigen waarheid volledig accepteren. Oordeelloos; alle delen van jouzelf insluiten.

Het is tijd.

Bereik merkbare verandering in jouw levensgeluk, jouw relaties en jouw persoonlijk leiderschap.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend telefoongesprek om te kijken of werken met mij wat voor jou is.