Je kunt mij bellen op 06 28 38 38 03

Logo Shiatsu Therapie Breda

Shiatsu Therapie Breda: coaching & bodywork

I work in English, too

VOOR WIE?

Over heelheid van jou.

Bij Shiatsu Therapie Breda gaat het om jouw autonomie, integriteit en heelheid te hervinden.

Mogelijkheden om jouw lichaam en ziel te integreren:

  • weer rust en ontspanning ervaren, bij stress of bijv. na angstaanvallen
  • De-armouring; vastgezette patronen losmaken
  • psychosomatische begeleiding; opnieuw leren voelen; fysiek en emotioneel (gewaarzijn) en bewust worden van wat jouw lichaam jou te  vertellen heeft
  • trauma heling

Ik werk vanuit de unieke combinatie van Oosterse bodywork, wijsheid en spiritualiteit met hedendaagse psychologie.

Instrument in ontmoeting

Ons lichaam is het meest directe instrument in de ontmoeting. Hoe meer we in ons lichaam aanwezig zijn, hoe meer we ervaren en voelen, inclusief spirituele ervaringen, hoe meer we in contact zijn met onszelf en de ander.

Wat onopgelost is, is zichtbaar als ziekte in het lichaam.

Het lijf is een boeiende encyclopedie van ons leven. Een grote puzzel waaruit ons verleden blijkt. Ook de plaats om NU te ervaren en van waaruit de toekomst voortkomt.
Het verleden, en de boodschappen die we sindsdien bij ons dragen, vormen hoe ons lijf reageert.
Daar waar onze grenzen ooit zijn overschreden, zowel fysiek, emotioneel als spiritueel, is onze heelheid en onze identiteit beschadigd. Pijn, ongemak, emotionele problemen zijn reflecties van de bevroren basisemoties waarvan je de ervaring al lang bent vergeten of waarvan je het voelen ervan hebt verdrongen.
Ik help je laag voor laag de weg terug naar binnen te gaan, waar zowel vreugde als pijn worden aangeraakt, waar de gestolde beweging kan worden afgemaakt en de levensenergie weer gaat stromen. Je wordt je bewust van wat je nog niet voelt. Je leert je openen voor je gevoeligheid, voor de rijkdom aan sensaties en emoties.

Zo binnen, zo buiten.

Als de geest in vrede is, is het hart in harmonie;
wanneer het hart in harmonie is, is het lichaam heel.
Als de geest zich bezwaart wankelt het hart;
wanneer het hart wankelt raakt het lichaam gewond.
Wanneer men streeft naar het genezen van het fysieke lichaam
moet men de geest eerst reguleren.
(Liu Zhou) (een 6e-eeuwse filosoof)

WERKWIJZE

Voordat je op mijn behandeltafel ligt spreken we af wat je graag wilt bereiken of ervaren.

Vanuit mijn afstemming op wat nodig is open ik jouw lijf met bijzondere acupunctuurpunten en -combinaties vanuit de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) en een diepe aanraking gebaseerd op de Daoïstische Chi Nei Tsang (Qi Nei Zang).
Daardoor kan het lichaam zich uiten en ontladen van vastgezette energie (emoties) op een manier die het hoofd niet begrijpt.
Bij traumaverwerking begeleid ik je om daar waar het lijf uit de kramp schiet in het hier en nu te blijven en niet meer te dissociëren.

Vanuit mijn ervaring voel ik exact waar jouw lijf uit balans is. Vanuit de Daoïstische psychologie van de 5 elementen geef ik je de link aan tussen wat jouw lijf aangeeft met de diepe onbewuste processen die vaak op identiteitsniveau spelen. Zo kan ik je aangeven wat jouw hogere doel is en wat jouw worstelingen zijn.

Na een behandeling voel je je direct een ander mens, en dat houdt zeker 5 dagen aan.

Details:
Voorbereiding: Licht eten. Soepele loszittende kleding aantrekken. Handdoek meenemen.

Soms werk je tussen de sessies in aan je verslag en/of opdrachten omdat de mate van eigen onderzoek grote invloed heeft op de snelheid van herstel.

Wat zeggen klanten?

Mijn klanten ervaren na afloop:
– Diepe rust en ontspanning
– Eigen waarheid gevonden en doorvoelend.
– Hoofd en lijf verbonden; zichzelf als ‘heel’ ervaren

Mijn reis werd er een van transformatie van een zelfbeeld, benaderd vanuit de wereld buiten mij (denken, streven, piekeren, oordelen, profileren, vechten), naar een waarnemen van de wereld vanuit zelf (zijn, leven, genieten, liefhebben)
En andere reacties.

Jeanette zegt:

Ik ben bij Sytze terecht gekomen voor Shiatsu voor mijn nek. Ik had daar al een tijd last van. Na de 2e keer merkte ik al dat het veel beter ging, de pijn werd veel minder. Ook door de gesprekken tijdens de behandelingen voelde ik mezelf sterker worden. Ik had zelf niet veel behoefte aan mentale begeleiding, maar ik heb wel gemerkt dat ik over bepaalde zaken ben gaan nadenken en ik voelde me daardoor sterker.
Ik heb er veel baat bij gehad en ik zou hem ook zeker aanbevelen.

Peter zegt:

Door je massage geraakte ik uit mijn hoofd en in mijn lijf. Ik kwam in contact met weggestopt verdriet en pijn, maar het stroomt nu weer en ik voel me meer in contact met mezelf.
Ik werd me weer bewust hoe helend aanraking en volledige liefdevolle aandacht is en hoe arm we in onze westerse cultuur geworden zijn in deze. Dank!

Henk zegt:

Na een periode van veel stress was ik mijn energie verloren. Onrustig slapen, opgejaagd en uitgeput gevoel. Sytze heeft met de shiatsu mij weer nieuwe energie gegeven. Het was een heel bijzondere ervaring met een fantastisch resultaat.

Pim zegt:

Enige jaren geleden ben ik flink depressief geweest en daar zelf weer bovenop gekomen. Maar er was nog altijd iets niet helemaal lekker, een laatste stukje.
Na een paar maanden Shiatsu behandeling voel ik me meer in mezelf thuis en na jaren kan ik ook weer voelen dat ik van mezelf houd i.p.v het rationaliseren. Ik heb meer energie, ben blijer en krachtiger.
Sytze dank je wel

Henri zegt:

Enkele jaren geleden ben ik in contact gekomen jou. Ik had last van serieuze psychische klachten. Sinds mijn behandelingen bij jou gaat het heel goed met me. Ik heb er veel baat bij, veel meer rust in mijn hoofd en lijf en heb veel meer energie.
Nu volg ik nog steeds met regelmaat behandelingen bij jou en elke keer als ik geweest ben, voel ik me weer super relaxed. Heb na elke behandeling weer het gevoel dat ik gereset bent.
Sytze ga zo door met je werk.

Karin zegt:

Dank je Sytze, je hebt me weer bij een diepere laag van mezelf gebracht. Je combineert je kundigheid met je intuïtie, dat spreekt me erg aan. Tot gauw.

Rian zegt:

Jij bent echt een aanbeveling om je Body en Mind in balans te brengen.

Manon Peters zegt:

Sinds 2010 heb ik regelmatig de praktijk van Sytze bezocht. Keer op keer een bijzondere ervaring om mee te maken, hoe de behandelingen door een wederzijds afstemmen vorm krijgen. Sytze is iemand met zeer veel kennis en deskundigheid. Maar juist zijn persoonlijke aanpak, zijn openheid, liefdevolle aandacht en respect voor jou als mens maken dat hij samen met jou de juiste weg weet te bewandelen.

Mijn reis begon door een ‘burnout’. Sytze begeleidde me op stukken van mijn weg. Voordat ik met de behandelingen begon had ik last van diverse lichamelijke klachten en stevige paniekaanvallen. Een lichaam en geest die letterlijk leeg gestreden waren. Via de aandachtige (be)handelingen van Sytze leerde ik mijn aandacht via het lichaam naar binnen richten, weerstand of blokkades los te laten en me zo terug te brengen bij de kracht van mezelf, energie weer laten stromen, waardoor de balans kon ontstaan. Mijn reis werd er een van transformatie van een zelfbeeld, benaderd vanuit de wereld buiten mij (denken, streven, piekeren, oordelen, profileren, vechten) , naar een waarnemen van de wereld vanuit zelf (zijn, leven, genieten, liefhebben)
Een onbetaalbaar bewustzijn dat mede door de behandelingen en gesprekken met Sytze tot stand is gekomen!

Op de momenten dat het nodig is om aan dit bewustzijn herinnerd te worden bezoek ik Sytze.

Conny zegt:

Via internet kwam ik bij Sytze terecht. Een afspraak was snel gemaakt. Mijn eerste behandeling vond ik verrassend. Wat opviel was de rust die van Sytze uitging. Ik ben niet van mijn migraine afgekomen, maar heb beslist geen spijt van de behandelingen die ik heb ondergaan. Allereerst was er de persoonlijke en warme aandacht voor mij en vervolgens plaatste Sytze alles meer in groter perspectief. Ook al was de kennis niet nieuw, de ervaring was zeer prettig en kan ik een ieder aanraden.

Sylvia zegt:

Shiatsu therapie van Sytze: in het begin had ik geen idee wat ik me daarbij moest voorstellen. Inmiddels kijk ik elke keer weer naar de behandeling uit. Hij kan je van lichamelijk pijn afhelpen. Hij kan je tot rust brengen. Maar hij is niet eerder tevreden dan dat hij je helemaal in balans heeft gebracht. Sytze heeft mij heel veel inzichten gegeven waar we nog samen mee aan de slag gaan. Kortom Shiatsu therapie is een echte aanrader voor een ieder die lichamelijke of geestelijke problemen heeft.

Anneke Tersteeg zegt:

Een jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Sytze, op aanraden van mijn dochter. Ik had zeer pijnlijke voeten en niemand in de reguliere geneeskunde kon iets voor mij doen.
Nu vond ik bij Sytze een luisterend oor. Sytze verdiepte zich in mijn probleem en zocht naar een oplossing. Die kwam voor mij al na enkele behandelingen, ik kon weer staan en lopen zonder pijn en nog steeds.
Maar hij ging verder en zo kwam nog het een en ander aan de orde. Ik sta nu beter in mijn relatie tot mijn dierbaren en dat is fantastisch!
Sytze is een zeer rustig en geïnteresseerd behandelaar.
Dankzij Sytze sta ik letterlijk en figuurlijk weer met twee benen op de grond.
Dank daarvoor. Anneke

Miranda van Deursen zegt:

Sytze door je rustige uitstraling voel ik me erg op mijn gemak bij jou. Door de gesprekken en behandelingen zit ik weer goed in m'n vel. Hoop nog vaak bij je in de praktijk te komen, een bezoek aan jou doet me goed. Het voegt echt iets toe. Dank je wel groetjes Miranda

Jaco Geense zegt:

Sytze is een professionele shiatsu therapeut en weet de vinger op de zere plek te leggen, en energie weer in beweging te krijgen. Daarnaast een prettig mens.
Kortom een aanrader!

Ida Lindeboom-van Dael zegt:

Wat veel indruk op mij maakt is de rust en zekerheid waarmee Sytze
werkt en de verdiepte aandacht voor zijn werk en eveneens voor mij als cliënt. Alles heel professioneel.

Cocky zegt:

In de praktijk heb ik veel geleerd over mezelf. Sytze is erg zorgvuldig en integer en ziet snel waar het om gaat.

Esther zegt:

In mijn hectische bestaan als werkende moeder (“rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan”) ervaar ik bij Sytze tijd voor mijn lichamelijke en geestelijke “zelf”.
Voor een controle freak als ik was het even wennen dat Sytze niet volgens een strak behandelplan werkt. Maar dat heb ik nu juist als mijn grootste winst ervaren: niet alleen op Sytze, maar ook op mezelf durven vertrouwen dat wij samen aan het begin van of zelfs tijdens de behandeling het voor mij op dat moment juiste doen. Mezelf openstellen voor het onbekende, het onverwachte. Eigenlijk: het gewoon maar laten gebeuren. De ene keer ligt dan ook de nadruk op de behandeling van mijn lichamelijke klachten, de andere keer op een open, indringend of verhelderend gesprek. Altijd met respect voor mijn lichaam en mijn geest, maar ook zeker met respect én warmte voor en naar elkaar.
Doe je zelf een plezier: ervaar het zelf!

Karolien zegt:

Hallo Sytze
Wat ben ik blij dat ik jou tegen kwam daar bij de stoomfabriek. Na 3 lange jaren niet of met heel veel pijn te kunnen zitten 3 jaar lang ziekenhuis /therapie en pijn bestrijding. En na 3 keer bij jou geweest te zijn, kon ik weer zitten zonder pijn. Door jou behandelingen en de fijne sfeer zit ik weer BEDANKT!!

Rian zegt:

Beste Sytze, Door privé omstandigheden onstond er een constante spanning op mijn lichaam. Ik kon mijn lichaam zowel mijn geest niet meer ontspannen, het loslaten wat heel vermoeiend is.
Een demonstratie van jou op de massagestoel vond ik een prettige ervaring.
Dit was voor mij de aanleiding om naar jouw praktijk te gaan.
Met communiceren en behandelingen op de mat ga ik na een sessie ontspannen naar huis. Laat mijn gedachten over de gebeurtenissen een ander inzicht geven. Elke sessie is anders en kan heel verrassend zijn. Jij bent echt een aanbeveling om je Body en Mind in balans te brengen.

Mientje zegt:

Beste Sytze,
Het was een byzondere ervaring om door jou geholpen te worden.
Er straalt rust en vertrouwen van jou uit.
Daardoor kon ik mezelf zijn en mij overgeven aan de Shiatsu-behandeling en de gesprekken. Helaas zijn de hoofdpijnen niet weg gebleven maar de gesprekken hebben mij geholpen om bepaalde zaken anders/positiever te zien.
Heel veel succes, dat verdien je!
Dank je Sytze en tot ziens.

Ernst zegt:

Sinds December behandelt Sytze mij voor mijn klachten aan de schouder en nek. Oorzaak van mijn problemen lagen volgens mij in een whiplash die ik jaren geleden bij een auto ongeluk opgedaan heb. Gedurende de behandeling heeft Sytze mij op een vriendelijke en gemoedelijke manier duidelijk weten te maken dat de oorzaak op meerdere punten in mijn lichaam en geest zit.
Sytze is bij mij in staat om een fijne en open manier de lichamelijke problemen te behandelen en tegelijkertijd je op een andere manier naar jezelf te laten kijken en jezelf te laten ervaren. Door de behandeling op lichaam en geest te combineren heeft Sytze bij mij bereikt dat ik zie dat ik een beter (of andere) balans moet vinden in het leven.
Door vaker gas terug te nemen en vaker te ontspannen merk ik dat ook mijn lichamelijke klachten beduidend minder worden.

Carla zegt:

Hoi Sytze,
Hier is mijn ervaring wat je voor me gedaan hebt en nog steeds doet.
Heel toevallig had ik een brochure in handen gekregen over shiatsu therapie.
Ik was heel geïnteresseerd daar ik weleens in een sauna shiatsu massage heb laten doen. Deze ervaring vond ik al heel prettig. Omdat ik veel last had van mijn onderrug, heb ik je gebeld en een afspraak gemaakt. Het was de eerste keer een hele openbaring voor mij omdat ik niet gedacht had hoe je de drukpunten zou toepassen. Vind het nog steeds geweldig zoals je me behandelt. Heb hoe langer hoe minder last van mijn onderrug en als ik bij je ben geweest, dan voel ik me extra prettig, ook geestelijk !!!
Je bent geweldig!!
Carla.

Rob zegt:

Beste Sytze
Met plezier denk ik terug aan de behandelingen in 2009, mijn klachten over beklemming in de borststreek zijn definitief verdwenen. Ook heb ik bewondering over de wijze waarop je mensen behandelt.
Hartelijke groet en succes met je praktijk, Rob

Monique zegt:

Heee Sytze
Met mij gaat alles goed.
Ik kwam bij jou voor een Frozen Shoulder, helaas heb je me daar niet van af kunnen helpen, maar met jou behandelingen heb ik wel op een andere manier naar mezelf leren kijken, leef nu veel relaxter, meer IK. Doe de dingen die ik graag doe, hier heb jij zeker een steentje aan bij gedragen..
Veel succes!
Groetjes Monique

Hans zegt:

Beste Sytze, bij deze wil ik u laten weten dat mijn klachten zijn verdwenen na de goede behandelingen die ik van u heb gekregen, met mijn werk gaat het nu stukken beter geen last van mijn schouder of hals fijn toch zonder pijn te kunnen werken,ik heb wat gas terug genomen om mij niet te zwaar te belasten, wat meer ontspannen en positief denken zo als je ook had voorgeschreven.
Nogmaals dank voor alles en hoop je gauw toch eens te mogen ontmoeten, ga zo door om anderen mensen ook van hun pijn te verlichten, teken ik met vriendelijke groeten

Bjorn zegt:

Bij Sytze diverse behandelingen gevolgd. Kwam er in het reguliere medische kanaal niet aan uit en werd er geen oplossing gevonden. Sytze heeft dit in een stuk of 8 behandelingen perfect behandeld, verholpen en opgelost.

Tom zegt:

Door de ondersteunende behandelingen van sytze, voel ik me lichamelijk en geestelijk een stuk beter in mijn vel zitten.
Bedankt voor de behandelingen.
Groet, Tom
Succes met je praktijk en tot ziens.

Peer zegt:

Vandaag kon ik dankzij een cadeaubon van mijn loopmaatje (nog bedankt Frans) genieten van een goede shiatsu behandeling.
Van te voren een vragenlijst ingevuld die aanduidde hoe mijn energie verdeeld werd onder de vijf fasen. Zeer leerzaam! en herkenbaar natuurlijk. De behandeling was goed, ik zeg nadrukkelijk niet ‘lekker’, omdat dat tekort doet aan de behandeling zelf. Het is niet te vergelijken met bijv. de ontspan-massages zoals je die kunt krijgen in de sauna.
Door eenvoudige massage en drukpunt behandeling kwam ik er weer verfrist en met meer energie uit. Ook persoonlijk heb ik wat goede tips gekregen om mijn balans te houden (hart en longen openen Peer!). Een echte anamnese was er niet, maar ik kan er mee vooruit.
Vooral heerlijk om met iemand te kunnen praten die dezelfde taal spreekt.
Dus: woon je dichtbij of in Breda, en zoek je een goede, sympathieke shiatsu therapeut... Zhu hao

Em zegt:

Vorig jaar maakte ik kennis met Sytze. Het gaf mij meteen een vertrouwd gevoel.
Met mijn spierproblemen in nek, schouders en rug kwam ik niet verder met de westerse behandelmethoden. Zijn totaal andere aanpak, het zoeken van de diepere oorzaak was nieuw voor mij.
Door de rust die Sytze uitstraalt in zijn manier van behandelen, soms ook heel pittig, ben ik nagenoeg pijnvrij en heb weer energie.
Luisteren naar mijn lichaam, loslaten en mezelf overgeven aan is moeilijker dan ik dacht, maar het geeft wel de rust en ontspanning die ik nodig heb.
Ik ben blij dat ik de stap genomen heb, kan dat iedereen aanraden en hoop dit nog lange tijd te blijven doen. Dank je wel Sytze.

Marijke zegt:

Zo'n 1/4 eeuw geleden had ik "alles": man, 2 kindjes, huis, 2 auto's en desondanks dacht ik: is dit HET nu?
Voelde me kei-ongelukkig.
Ik ging op zoek, "op reis" en kwam bij mezelf uit. Ik werd me gaandeweg bewust van mijn denkbeelden, gewoontes, patronen, die me te benauwd werden. Ik voelde me gekooid.
1 stap voorwaarts en 3 terug, bevrijdde ik me en mijn "stofjas" werd te krap. Natuurlijk droeg ik daar ook zorg voor gaandeweg dmv verschillende therapieen enzo, maar de "reis"duurt voort en voort........
Onlangs ontmoette ik Sytze.
Tijdens een korte stoel massage, wist ik: naar hem wil ik.
In een prettige, rustige sfeer, op integere wijze geeft Sytze zijn massages + voedings inzichten zodat er weer meer ruimte en dóórstroming is in mijn lichaam.
Ik heb meer energie gekregen en mijn klachten worden minder, geleidelijk aan, en daar ben ik enorm blij mee. Succes! Sytze met je praktijk.

Willy zegt:

Na maandenlange onderbroken nachten kwam ik bij Sytze omdat ik ontzettend moe was. Hoewel ik wist dat mijn klachten niet zouden verdwijnen zolang ik (mijn dochter) niet doorsliep, hoopte ik dat het voor mij met shiatsumassage dragelijk zou worden. En al na mijn eerste behandeling kreeg ik weer meer energie! Het is voor mij zeer zeker een ondersteuning geweest tijdens een vrij pittige periode.

Twan zegt:

Ronduit geweldig.
Al geruime tijd ken ik Sytze, nog van voor de Shiatsu. Hij vertelde mij over zijn omscholing en de principes van Shiatsu. An sich spraken mij die wel aan, maar was meer gewend aan de meer bekende therapieen. Sytze was er van overtuigd dat hij ook mij zou kunnen helpen. Ik had (let op de verledentijdsvorm) regelmatig last van spierverkrampingen in mijn rug. (stress). In 2007 heeft dit mij een halve vakantie gekost. Bij terugkomst ben ik bij de fysio en manueel onder behandeling geweest. Tussentijds heb ik Sytze gesproken en toegezegd dat als de huidige therapien niet het gewenste resultaat geven, ik bij hem zou komen.
De intake was even wennen, al die vragen! De uitkomst gaf mij ook geen aanknopingspunt. Maar de bijbehorende aanpak wel. Na 1 consult voelde ik de spanning uit mijn rug verdwijnen en kon weer recht lopen. Na de 2e keer was het weg, echter Sytze waarschuwde dat de oorzaak nog niet weg was.
1x per half jaar preventief behandelen is nu genoeg en is het te laat dan heeft Sytze het binnen 2x onder controle. Naast, in mijn ogen, een kundig therapeut is hij een prettige persoon in de omgang. Meer weten? Graag via Sytze!

Henny zegt:

Op een mooie dag maakte ik kennis met Sytze toen hij op een markt stond met info over Shiatsu. Een praatje was snel gemaakt over de behandeling, etc. en op dat moment was mijn interesse groot, daar ik het emotioneel en fysiek erg moeilijk had. Ik stond er een beetje vreemd tegenover omdat Shiatsu volslagen vreemd was voor mij. Eerst een gesprek gehad om een goed beeld van mij te krijgen en mijn klachten. De behandelingen zijn erg prettig en Sytze stelt je op je gemak door zijn rustige uitstraling. Altijd na een behandeling voel ik mij ontspannen en de klachten zijn beter hanteerbaar, door adviezen van Sytze, welke je ook thuis kunt uitvoeren. Ook kan hij, naar gelang je klachten, een persoonlijk dieet voor je samenstellen. Al met al heb er veel baat bij dat ik nu bij Sytze op Shiatsu zit. Ik ben een stuk rustiger geworden, meer in evenwicht. De klachten op fysiek gebied zijn ook aanzienlijk verbeterd. Dank je wel Sytze!

Tine zegt:

Shiatsu....voor wie het nog niet kent is het bijna niet uit te leggen en voor wie het wel kent hoef je niets meer uit te leggen.
Bij Sytze, een bevlogen, deskundig en discreet Shiatsu-therapeut, kun je terecht voor een behandeling naargelang je klacht op lichamelijk, emotioneel of spiritueel gebied.
Zelf was ik niet bekend met deze alternatieve behandelwijze en ben door "toeval" bij Sytze terecht gekomen. Het effect van Shiatsu heeft mij op positieve wijze zeer verrast.
Succes met je mooie praktijk, Sytze!!

Hans zegt:

Beste Sytze
Sinds ik je heb ontmoet op een beurs en daar mijn eerste behandeling kreeg, ben ik maar wat blij om verder in therapie te zijn bij je.
Je straalt rust en vertrouwen uit, en na een pittige massage en raadzame woorden verlaat ik altijd opgewekt je praktijk.
De pijn in mijn hals begint ook al af te nemen, en voel ik dat ik in het dagelijkse leven al beter ontspannen kan werken.
Ja want gezondheid gaat boven alles, daarom raad ik andere mensen aan echt bewust te kiezen voor een Shiatsu Therapie en je zal zien dat ik niet teveel heb gezegd, maar voorop staat dat je er zelf ook aan mee moet werken.
Ik hoop nog lang van je therapie gebruik te mogen maken. Bedankt voort alles en tot gauw.

Marieke zegt:

Na jaren lang met pijn in mijn rug te hebben geleefd en van fysio naar manueel therapeut en terug te zijn gestuurd, ben ik door de behandelingen bij Sytze eindelijk van de pijn af!
Zijn praktijk is erg aangenaam, zijn aanwezigheid geruststellend en zijn behandelingen effectief.
Sytze, ontzettend bedankt!

Marja zegt:

Gedurende anderhalf jaar heeft Sytze mij behandeld; later kreeg ik ook voedingsadviezen. Heb er veel baat bij gehad. Aangename sfeer in de praktijk, professioneel en uitermate persoonlijk.

Hans zegt:

In de tijd dat ik met een burn-out thuis zat, waren de bezoeken aan Sytze een lichtpuntje in deze donkere periode. Sytze zorgde voor een meer ontspannen lichaam, hief een blokkade in mijn maag op en nam de tijd voor een goed gesprek. Ik kreeg stap voor stap meer gevoel en leerde me weer te ontspannen. De behandelingen hebben mij enorm geholpen.

Miran zegt:

Sinds een klein jaar ben ik bezig om mijn leventje op de rails te krijgen. Inmiddels weet ik dat ik dit niet alleen hoef en kan doen. Bij Sytze leer ik dat mijn emoties en mijn lichaam heel nauw met elkaar verbonden zijn. Klinkt voor sommige misschien logisch, maar dat is het voor mij niet. Soms in die confrontatie wel groot, maar voor mij altijd leerzaam.
Elke stap die ik neem om meer tot mezelf te komen, moet ik zelf nemen. Maar het is wel heel fijn om de hulp, tips en ervaringen die ik via Sytze krijg, hierbij te gebruiken. Anders zou ik zeker niet zo ver zijn, als ik nu al ben. En weet ik ook dat ik verder kan gaan komen.

A. Wezelman zegt:

Ik heb prachtige sessies gehad. Iedere keer liet je mij op een andere manier mezelf ervaren, voelen en ontdekken. En elke sessie had ik het gevoel dat het precies paste bij dat wat ik nodig had. Zoals muzieknoten horen bij een instrument wist jij iedere keer een nieuw inzicht naar boven te halen. Heel prettig en heel natuurlijk. Het was bijzonder om te ervaren en te voelen dat er steeds meer stukjes op hun plaats vielen.
Bedankt voor de fijne sessies.

A.B. zegt:

Afgelopen jaar heb ik Sytze leren kennen via de shiatsu praktijk maar al gauw bleken mijn lichamelijke ongemakken een diepere oorzaak te hebben. Omdat ik het gevoel had dat Sytze mij goed begreep ben ik over gestapt naar counseling gesprekken.
Deze gesprekken zijn voor mij een hele openbaring geweest. De rust en de juist gestelde vragen die mij steeds weer aan het denken zetten waren voor mij het gevoel "er is iemand die mij begrijpt”. Onze gesprekken liepen vanzelf er zat geen tijdsdruk achter. Er waren veel vragen en op alle vragen kreeg ik [achteraf gezien] een logische verklaring. Sommige vragen hoefde ik niet eens zelf te stellen die had Sytze al voorzien die was steeds een stap vooruit. Het was bijna eng iemand die mij beter kende als ikzelf. En iedere keer als ik buiten stapte voelde ik mij als persoontje groeien.
Ik heb nu zoveel tips wijsheid en inzichten gekregen dat ik de hele wereld aan kan. Mocht ik toch nog een keer langs willen komen bij Sytze weet ik zeker dat de deur open staat.
Sytze bedankt voor deze persoonlijke reis, steeds begeleidend de goede weg opsturend als een goede vriend.

C.M. zegt:

Met een ongelofelijke betrokkenheid professionele afstand houden; heel knap! Daardoor blijft mijn probleem van mij; waarvoor ik zelf verantwoordelijkheid en keuzes blijf houden, dat voelt fijn; Ik bepaal wat ik doe.

I.D. zegt:

Het trof me dat je in je manier van werken zo aanwezig bent, dat voelt heel goed, en met als één van de kenmerken dat je de stilte niet vult met gepraat.

Bodywork voor rust en bewustwording

.

Help mij mijn rust weer te vinden

Doel
Tot rust komen bij heftige stress, angsten en grote emotionele onrust.
Ondersteuning van heelwording en bewustwording en leren omgaan met vastgezette patronen.

Voor wie?
Voor die mensen die rust willen ervaren. Die willen zakken in de stevigheid van hun lijf. Je eigen lijf leren kennen als bron.
Voor die mensen die op een andere manier willen leren en ervaren.

Resultaten
Deze sessie zet je direct met beide benen op de grond en uit het hoofd.
Je gaat jouw lichaam met zijn eigen intelligentie (her)ontdekken, begrijpen en volgen.
Na een behandeling voel je je direct een ander mens, en dat houdt zeker 5 dagen aan; zelfs bij mensen die hypergestressed of angstig zijn.
Ook heerlijk als maandelijkse ontspanning,

Duur: 1 uur
Investering: € 75,-
Strippenkaart: 10 sessies voor € 699,-
NB: komt in aanmerking voor vergoeding van zorgverzekering.

Bodywork om trauma te verwerken

.

Help mij mijn trauma te verwerken

Doel
Met deze vorm van bodywork ondersteun ik jou met heelwording en bewustwording van jouw trauma, en niet meer te dissociëren.
Ik leer je omgaan met die vastgezette trauma’s.
Daar waar het lijf uit de kramp schiet begeleid ik je om in het hier en nu te blijven. Ik kan je de link aangeven tussen wat jouw lijf aangeeft met de diepe onbewuste processen die vaak op identiteitsniveau spelen.
Sinds 2005 heb ik een groot aantal mensen mogen begeleiden met heling van trauma van meestal incest en verkrachting.

Resultaten
Traumaverwerking. Leren in hier en nu te blijven, niet te dissociëren. Adequater reageren op situaties. Leren omgaan met onbegrepen gedrag van jouzelf.
Leren contact te maken en te hechten. Betekenisvolle relaties aangaan. Intimiteit en seksualiteit durven toelaten.
Overgave leren. Durven leven.

Voor wie?
Voor vrouwen en mannen vanaf 18 jaar. Bij verkrachting (ja, ook bij mannen), bij incest, bij mishandeling, bij andersoortig trauma inclusief bijvoorbeeld dwangneuroses door groot gevoel van onveiligheid a.g.v. geen grenzen te hebben gehad in de kinderjaren.

Duur: tot 1,5 uur
Zorg bij voorkeur dat iemand je ophaalt.
Investering: € 135,- inc. BTW (anderhalf uur)
NB: komt in aanmerking voor vergoeding van zorgverzekering.

Traject: niet van te voren in te schatten aantal sessies
Ik werk graag met mensen die zich committeren; wanneer je stappen wilt zetten heb je niks aan een enkele sessie zo af en toe. Daarom spreek ik graag een starttraject met je af.

Supervisie

Wees mijn supervisor

Supervisie

Bij leervragen over:

  • bodywork en de taal van het lichaam,
  • Daoïstische psychologie,
  • TCM en therapeutische vaardigheden.

Over Sytze

Al lang had ik een onvervulde wens dokter/heler te zijn; daarbij heb ik handen die ‘voelen’ zonder aan te raken.
Zo startte ik in 2005 Shiatsu Therapie Breda met de zuivere toepassing van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) met o.a. shiatsu en voedingsleer.
Een heel bewuste keuze; want in onze maatschappij wordt veel te weinig aangeraakt terwijl dat juist enorm helend en genezend is. Het energetische aspect is hier nauwelijks bekend.

Dit was zeer succesvol bij de behandeling van zowel chronische ziekten als vage klachten die allen Westers niet konden worden behandeld. Zo werd de praktijk bijvoorbeeld In 2009 preferred supplier voor CED-Pandora Letselschade voor whiplash behandeling.

Vanaf 2008 begon dit langzaamaan te kantelen naar het werken met de unieke combinatie van Oosterse en Westerse wereldbeelden.
De Oosterse vanuit de Daoistische (Chinese) psychologie en de Boeddhistische psychologie en mijn eigen ervaringen daarin, ondersteund met vele jaren scholing in Daoistisce bodywork-technieken als Chi Nei Tsang. De Westerse psychologie vanuit verschillende diepgaande opleidingen in Voice- en Body Dialogue, NLP, Transactionele Analyse en Systemisch Werk.

Sytze Wierda (1963) IoPT Practitioner | (persoonlijk) LeiderschapsCoach | Systemisch begeleider | Psychosomatisch bodyworker

Het legde mijn verlangen bloot om te helen. Om mensen te begeleiden in de ontdekkingstocht wie ze in hun kern zijn, vrij te maken van hun belemmeringen en het in gang zetten van verandering naar hun unieke missie. Mijn doel is in het diepste te transformeren wat leidt tot verandering van alles.

Wat onopgelost is, is zichtbaar als ziekte in het lichaam.

Medio 2013 ben ik gestopt met de toepassing van TCM in de therapeutische behandeling van fysieke klachten.
Vanaf eind 2014 heeft mijn werk een andere richting gekregen.
Ik begeleid nu uitsluitend in traumawerk / traumahealing en integratie van ziel en lichaam.

Zo binnen, zo buiten.

Contact

Laat mij je terugbellen:

I work in English, too

Of boek zelf jouw sessie hieronder

Boek jouw bodywork sessie
Inner-Tree | Coachruimte, praktijkruimte